Valeriu Tabără: Producţia de legume a României este una sigură pentru consum

Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă că legumele româneşti prezintă garanţie pentru consumatori.

Adăugat: 6 Iunie 2011
Ultima actualizare:6 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministerul Agriculturii estimează pierderi de 100.000 de euro zilnic din cauza blocării schimburilor intracomunitare cu castraveţi, dar şi a scăderii vânzărilor pe piaţa internă cu 70%, după apariţia suspiciunilor potrivit cărora bacteria E.Coli, care a provocat pierderi de vieţi omeneşti în Germania, s-ar afla în castraveţi.


Ministrul agriculturii, Valeriu Tabără, le-a cerut producătorilor români să raporteze o estimare a pagubelor şi a dat asigurări că legumele şi castraveţii din producţia internă pot fi consumate fără probleme.


Ministerul agriculturi a solicitat, printr-o scrisoare, comisarului european, Dacian Cioloş, o analiză prin care să se poată identifica măsuri compensatorii pentru producătorii de castraveţi din România.


Valeriu Tabără a dat asigurări că producţia românească de legume este bună pentru consum.  


"Vreau să vă spun cu toată răspunderea: producţia de legume a României, inclusiv cea de castraveţi, este una sigură pentru consum, că nu există niciun fel de impediment de a fi folosită, de a fi valorificată în funcţie de necesităţi de către consumatorii români", susţine Valeriu Tabără.


Ministrul agriculturii a mai solicitat mai multor instituţii publice, cum ar fi spitale, tabere şcolare, cămine, grădiniţe, să trimită informări privind un necesar de care au nevoie.


Practic, castraveţii româneşti produşi până la această oră vor fi distribuiţi gratuit în aceste unităţi, iar loturile vor fi însoţite de buletine de analiză la zi.


 Autor:
Florentina Varga
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
6 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza