Valabilitatea cardului european de sănătate, prelungită la 1 an

Beneficiarul trebuie să rămână asigurat pe toată perioada pentru a putea beneficia de servicii medicale atunci când merge într-un stat membru al Uniunii Europene.

Adăugat: 13 Martie 2016
Ultima actualizare:13 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vasile Ciurchea, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate
trimite pe mail

Valabilitatea cardului european de sănătate a fost prelungită la 1 an, faţă de 6 luni, cât era până acum.

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat la Radio România Actualităţi, că beneficiarul trebuie să rămână asigurat pe toată perioada pentru a putea beneficia de servicii medicale atunci când merge într-un stat membru al Uniunii Europene.

"Motivaţia pentru preungirea valabilităţii cardului a fost în sprijinul cetăţenilor, care, la fiecare 6 luni, arfi trebuit să vină să ceară un nou card european. Dacă prindea o perioadă de concediu, până la următoare acestea expira şi, atunci ne-am gândit să prelungim valabilitatea la 1 an, ţinând cont că şi în alte state din Uniunea Europeană au o valabilitate mai mare. Dar, sigur că aceasta implică şi un control mai bun al călităţii de asigurat, cardul european nu este folosit la consultaţii programate, ci îţi dă posibilitatea să rezolvi o problemă urgentă când eşti pe teritoriul unui stat membri al Uniunii Europene", a spus Vasile Ciurchea. Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
13 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza