Vaccinarea antigripală va începe în cel mai scurt timp

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că vaccinarea antigripală va începe în cel mai scurt timp.

Adăugat: 26 Octombrie 2017
Ultima actualizare:26 Octombrie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul sănătăţii, Florian Bodog, a anunţat că vaccinarea antigripală va începe în cel mai scurt timp, o primă tranşă, de 20.000 de doze de vaccin, ajunsă în România, fiind direcţionate către Direcţiile de Sănătate Publică.

"Ele vor fi distribuite la Direcţiile de Sănătate Publică direct, deci nu se vor mai opri nicăieri şi în momentul în care semnăm şi contractul pentru toată cantitatea de vaccin, ele vor fi transmise, la fel ca până acum, direct Direcţiilor de Sănătate Publică. Nu mai există niciun stop în lanţul de transmitere a vaccinului.  ealizator: Restul dozelor necesare la nivel naţional, aproximativ 1 milion de vaccinuri, ar urma să ajungă la mijlocul lunii viitoare, pentru a se putea respecta recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la perioada vaccinării", a anunţat Florian Bodog.

Deocamdată, în România, gripa sezonieră nu a apărut, dar medicii atrag atenţia că imunizarea devine eficientă după două săptămâni de la vaccinare şi recomandă ca aceasta să înceapă cât mai curând.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Octombrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza