Vacanţe mai puţine pentru elevi, de anul viitor

Ministrul educaţiei, Daniel Funeriu, a anunţat, marţi, că elevii vor avea mai puţine vacanţe în anul şcolar următor, pentru că vacanţa dintre semestre va fi eliminată.

Adăugat: 24 Mai 2011
Ultima actualizare:24 Mai 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vestea bună pentru elevi este că vacanţele de iarnă şi de primăvară vor fi mai lungi cu o săptămână.


Modificările anunţate de ministrul educaţiei nu schimbă numărul zilelor de şcoală, ci doar structura anului 2011-2012.


Potrivit ministrului educaţiei, Daniel Funeriu, viitorul an şcolar va continua să fie organizat pe semestre.


Primul semestru va începe pe 12 septembrie şi se va încheia pe 23 decembrie 2011, în vreme ce al doilea semestru va ncepe pe 16 ianuarie şi va continua până în data de 22 iunie.Daniel Funeriu a explicat care sunt motivele pentru care a hotărât să elimine vacanţa intersemestrială.  


"Era o ruptură. Copiii, după vacanţa de iarnă mergeau la şcoală, iarăşi luau vacanţă, deci am luat aceste decizii după consultarea inclusiv a Consiliului Naţional al Elevilor, şi cred că este raţional să începem şcoala totdeauna într-o zi de luni, s-o terminăm într-o zi de vineri, să avem vacanţa de iarnă, care să fie de trei săptămâni, şi vacanţa de primăvară de două săptămâni", susţine Funeriu.


O altă noutate este că în săptămâna de dinaintea vacanţei de primăvară cursurile vor fi înlocuite de activităţi extraşcolare.Programul, numit "Şcoala altfel", va cuprinde însă acelaşi număr de cursuri ca o săptămână normală. Noile hotărâri privind structura anului şcolar au stârnit deja nemulţumirea părinţilor.


Preşedintele Federaţiei Naţionale a Asociaţiilor de Părinţi, Adrian Topor, a anunţat că modificările anunţate  vor afecta programul examenelor de admitere.  


"Cele două semestre devin dezechilibrate, în sensul că semestrul al II-lea se prelungeşte cu aproape o lună şi o săptămână. Deplasându-ne cu şcoala spre vară, şcoala se va confrunta cu obligaţia de a asigura condiţiile termice cât şi, de ce nu, apa minerală de care este nevoie. De asemenea, ne vom deplasa şi cu examenele de sfârşit de ciclu tot în vară, în perioada în care efortul termic se va vedea", a afrimat Adrian Topor.


Chiar dacă ministrul educaţiei şi-a exprimat optimismul cu privire la stabilitatea acestei noi structuri rămâne de văzut dacă aceasta se va plia pe noul curriculum ce urmează să intre în vigoare la începutul anului şcolar 2012-2013.
 Autor:
Ioana Stătescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
24 Mai 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza