USR susţine proiectul privind recunoaşterea rolului Casei Regale a României

USR susține modificarea proiectului de lege referitor la Casa Regală, în sensul în care aceasta sa nu poată fi percepută ca o anexă a Guvernului.

Adăugat: 21 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:21 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna, preşedintele Uniunii Salvaţi România
trimite pe mail

Uniunea Salvaţi România anunţă că va susţine proiectul de lege referitor la recunoaşterea rolului public al Casei Regale a României.

Anunţul a fost făcut la Cluj de preşedintele formaţiunii, Dan Barna, care crede că proiectul de lege ar trebui modificat în sensul în care Casa Regală să nu poată fi percepută ca o anexă a Guvernului.

"USR susţine o astfel de iniţiativă în măsura în care Casa Regală nu devine un serviciu public al statului, finanţarea de la buget, comparabilă cu Protecţia Consumatorului, să spun aşa, este un lucru de neacceptat pentru noi, pentru că Casa Regală ar deveni un serviciu la dispoziţia guvernului, deci ar pierde toată credibilitatea şi elementul acela de încredere publică pe care îl are în acest moment", a spus Dan Barna.

Proiectul referitor la recunoaşterea personalităţii juridice a Casei Regale a României a fost iniţiat de guvern în vara anului 2016.

Ulterior, preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu, au depus o iniţiativă legislativă pentru reglementarea statutului juridic al Casei Regale a României.

Propunerea prevede recunoaşterea acesteia ca persoană juridică de drept privat şi acordarea statutului de utilitate publică.

În plus, legea propune recunoaşterea poziţiei de Şef al Casei Regale a României, ca poziţie onorifică, asimilată protocolar cu aceea a unui fost şef de stat.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza