USR şi UDMR participă la consultările pe tema datei alegerilor locale

USR şi UDMR spun că vor participa la consultările privind stabilirea datei alegerilor locale, organizate săptămâna viitoare de premierul în exerciţiu, Ludovic Orban.

Adăugat: 8 Martie 2020
Ultima actualizare:8 Martie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat astăzi că, până acum, cea mai potrivită dată a scrutinului ar fi 28 iunie.

În ceea ce priveşte posibilitatea organizării alegerilor parlamentare anticipate în aceeaşi zi cu localele, Dan Barna a apreciat că acest lucru depinde de votul din Parlament asupra noului guvern, dar şi de hotărârea Curţii Constituţionale privind anticipatele.

Dan Barna: Va fi marţi, într-adevăr, o întâlnire la Guvern la care vom participa şi noi. Agenda anunţată era cea legată de stabilirea datei alegerilor. O să vedem dacă 28 este o dată care ar putea să funcţioneze. Aşteptăm joi o decizie a Curţii Constituţionale, aşteptăm apoi un vot asupra Guvernului Cîţu. În funcţie de rezultatul acelui vot, vom putea discuta dacă intrăm într-o logică de anticipate sau intrăm într-o logică de stabilitate şi de a avea guvern învestit.

Şi liderul UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că va răspunde invitaţiei, şi că aşteaptă să vadă cu ce propuneri vor veni cei de la Autoritatea Electorală Permanentă.

Premierul în exerciţiu, Ludovic Orban, i-a invitat marţi, la ora 17:00, pe reprezentanţii partidelor parlamentare la consultări privind stabilirea datei alegerilor locale din acest an, reaminteşte reporterul RRA, Alina Bordeiaşu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
8 Martie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza