USR PLUS, modificări la statut: reducerea mandatului preşedintelui la doi ani

Continuă lucrările congresului USR PLUS cu dezbaterile exclusiv în format online, asupra modificărilor la statutul partidului, între care şi durata mandatului preşedintelui.

Adăugat: 3 Octombrie 2021
Ultima actualizare:3 Octombrie 2021

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna (stânga) și Dacian Cioloș la Congresul USR PLUS.Sursa: facebook.com/partidulusrplus/photos
trimite pe mail

Congresul USR PLUS validează astăzi noua conducere naţională în care Dacian Cioloş a fost ales preşedinte, însă echipa lui Dan Barna a câştigat cele mai multe voturi şi posturi de vicepreşedinţi la alegerile pentru Biroul Naţional.

Aşa arată rezultatele parţiale, date publicităţii în timpul nopţii.

Tot astăzi urmează să fie făcute şi modificări la statut, printre propuneri: reducerea mandatului de preşedinte la doi ani.

Validarea preşedintelui şi componenţa Biroului Politic Naţional vor fi prezentate astăzi, la sediul USR PLUS, unde Dacian Cioloş va susţine şi un discurs.

Între timp, vor continua lucrările congresului, cu dezbaterile exclusiv în format online, asupra modificărilor la statutul partidului, între care şi durata mandatului preşedintelui.

Dacian Cioloş îşi doreşte un mandat limitat la doi ani şi anunţă că, în caz contrar, va renunţa la funcţie în 2023, pentru organizarea unui congres în care să fie validat candidatul la prezidenţiale şi să se stabilească strategia la alegerile programate pentru anul următor.

Dan Barna a precizat însă că nu există niciun amendament legat de durata mandatului preşedintelui USR PLUS care, potrivit statutului, este de patru ani.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
3 Octombrie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza