USR avertizează autorităţile în legătură cu problemele de mediu

Candidatul Uniunii Salvaţi România pentru Senat, Alexandru Moldovan, avertizează că indiferenţa autorităţilor din judeţul Ilfov faţă de cetăţenii cartierului Cosmopolis va avea consecinţe grave asupra sănătăţii acestora

Adăugat: 20 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

El spune că este nevoie de o legislaţie nouă care să reglementeze problemele de mediu:

"Dacă nu facem ceva şi nu încercăm să schimbăm ceva din perspectiva autorităţilor locale ca să preia toate cazurile astea şi să nu mai ignore comunităţile care s-au dezvoltat în judeţul Ilfov, practic noi o să ajungem în scurt timp să fim afectaţi direct din perspectiva sănătăţii, de toate cazurile care se întâmplă acum. Noi trebuie să venim cu legislaţia necesară, astfel încât cazuri de genul ăsta să nu se mai întâmple. Nu e normal", consideră acesta.

Ion Proca, candidat PNL pentru postul de deputat în Harghita, susţine că obiectivele politice ale liberalilor sunt dezvoltarea economică a zonei de nord a judeţului şi promovarea unui dialog interetnic real.

"Avem grijă ca în Parlamentul României să înaintăm legi care să vizeze ca factorul economic-social al zonei să acopere echilibrat nevoile tuturor comunităţilor. Noi acum ne referim mai mult la dezvoltarea zonei montane din jurul Topliţei şi a Borsecului şi de apariţia imediată a locurilor de muncă atât de aşteptate de locuitorii acelei zone", a spus el.

Fostul ministru al justiţiei în Cabinetul Ponta, Robert Cazanciuc, a declarat, la un eventiment electoral, organizat în Ialomiţa, că PSD sprijină independenţa justiţiei şi cunoşterea legii de către cetăţeni.

"Ştiţi câte legi sunt în vigoare după 1989 în România? 27 de mii de legi sunt în vigoare din 1989 până în prezent şi peste 40-50 de mii de hotărâri de guvern. Este un principiu că nu poate nimeni invoca necunoaşterea legii în apărarea lui, dar este aceasta o situaţie oare normală? Putem cere unui om normal să cunoască zeci de mii de acte normative?", a întrebat retoric Robert Cazanciuc.

Silviu Vexler consilier al preşedintelui Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, candidează pentru un mandat de deputat în judeţul Bihor.

În debutul campaniei electorale el a vorbit despre experienţa sa pe care o va pune în serviciul comunităţii:

"În aceşti nouă ani, eu am ales, împreună cu dl Vainer, două ţinte. Una a fost restaurarea patrimoniului evreiesc din ţară, iar a doua s-a referit la drepturile supravieţuitorilor Holocaustului. Din 2005 până în 2016 sunt 23 de sinagogi care au renăscut în toată ţara într-o colaborare a federaţiei cu comunităţile, cu Guvernul României", a enumerat el.

Gavril Cornuţiu candidează pentru Senat în Bihor din partea Partidului România Unită.

El şi-a prezentat principalele obiective pe care le va urmări în această campanie electorală:

"Fără învăţământ, orice popor ajunge un migrator. Sănătatea este esenţială. Locurile de muncă sunt de departe problema cea mai acută a României şi a poporului român. Fără aceste locuri de muncă, patru milioane de români şi-au luat lumea în cap, au dispărut în lumea largă şi puţini vor reveni. Este o pierdere pe care n-a cauzat-o nici sutele de războaie de care a avut parte acest popor", a atras atenţia candidatul PRU.

Candidatul independent, Gheorghe Dinu consideră că deficitul de medici din România constituie o problemă de siguranţă naţională.

Gheogrhe Dinu candidează pentru un mandat de deputat în judeţul Constanţa.

El promite că din Parlament se va implica pentru rezolvarea acestei probleme:

"Tuturor cadrelor medicale, aici intrând nu numai medicii, ci şi asistentele medicale, celălalt personal auxiliar din sănătate, trebuie să li se dubleze salariile astăzi. Trebuie ca, prin lege, reţineţi, şi ăsta va fi proiectul pe care eu îl voi susţine la capitolul sănătate, ca în judeţul Constanţa fiecare sat să aibă un medic", promite Dinu.
 Autor:
Petruţa Dinu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza