USR atacă la CCR proiectul de modificare a Codului Penal

USR anunță că va ataca proiectul de modificare a Codului Penal la Curtea Constituţională.

Adăugat: 5 Aprilie 2017
Ultima actualizare:5 Aprilie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Dacă modificările la Codul Penal prin care este redefinit conflictul de interese vor fi votate de plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, USR va ataca proiectul la Curtea Constituţională.

"Consecinţa foarte gravă este aceea că imediat după adoptare şi după publicarea în Monitorul Oficial a acestei legi, toate persoanele care sunt cercetate pentru săvârşirea acestei infracţiuni vor fi scoase de sub acuzaţii. Consecinţa pentru viitor este că se dă liber nepotismului, primarii, toţi funcţionarii publici vor putea încheia acte, contracte cu persoane apropiate dacă vor dovedi că acest contract este în interes public", a spus Stelian Ion.

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a admis ieri modificări ale articolelor 301 şi 308 din Codul Penal, astfel că sintagma ''conflict de interese'' este înlocuită cu "folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane''.

De asemenea, pentru ca angajarea rudelor sau a altor apropiaţi ai unui funcţionar public să constituie infracţiune, trebuie să fi fost pricinuit un prejudiciu de interes public, au stabilit deputaţii din Comisia juridică.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Aprilie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza