USR a început acţiunea "Fără penali în funcţii publice"

USR a început să strângă semnături pentru modificarea unui articol din Constituție, astfel încât condamnaţii penal să nu mai poată ajunge la conducerea instituţiilor de stat.

Adăugat: 1 Aprilie 2018
Ultima actualizare:1 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Dan Barna, președintele USR
trimite pe mail

Uniunea Salvaţi România a început, ieri, la Sibiu, ocampanie de strangere de semnături pentru o iniţiatvă cetăţenească de împiedicare a condamnaţilor penal să poată ajunge la conducerea instituţiilor de stat.

Acţiunea poartă titlul "Fără penali în funcţii publice" şi îşi propune să modifice un articol din Constituţie.

Pentru ca iniţiativă să fie dezbătută în Parlament are nevoie de 500.000 de semnături, însă preşedintele USR, Dan Barna, crede că în cele şase luni cât va dura campania această cifră va fi depăşită.

"Sunt bucuros să văd că sunt deja cetăţeni care vin şi doar la întrebarea: ce se întâmplă aici, este pentru semnături fără penali, unde semnez?, înseamnă că ceea ce noi presupuneam că există în societate, o aşteptare la decenţă, se regăseşte şi în reacţia oamenilor. Sunt optimist că, în zilele şi lunile următoare, o campanie care durează şase luni, vom reuşi să depăşim pragul minim de 500.000 de semnături. Sincer, cred că ar trebui să trecem de un milion, pentru că este o temă majoră pentru România. Dacă o să reuşim să punem această barieră legislativă, poate o să avem oameni un pic mai decenţi şi mai corecţi în conducerea statului", a spus Dan Barna.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
1 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza