USL vrea diminuarea contribuţiilor sociale

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat vineri că USL intenţionează să aplice mai multe măsuri economice anticriză în cazul în care Uniunea ar câştiga alegerile.

Adăugat: 7 Octombrie 2011
Ultima actualizare:7 Octombrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Social Liberală intenţionează, dacă va câştiga următoarele alegeri să introducă un sistem fiscal în trei trepte, să diminueze contribuţia la asigurările sociale, să reducă cheltuielile instituţiilor publice, dar şi să diminueze TVA la produse agricole.

Afirmaţiile au fost făcute în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc la Cluj-Napoca după ce lideri ai USL au prezentat strategiile acestei formaţiuni pe diverse teme de actualitate, industrie, mediu sau agricultură.

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase susţine că actualul guvern nu dovedeşte că are soluţii la problemele actuale şi nu doar din perspectiva economică.

El spune că incompetenţa şi corupţia reprezintă principalii doi factori ai situaţiei cu care se confruntă în prezent ţara noastră. 

"Sunt tot felul de dezbateri, încercări de a petici sacul, de a rezolva o problemă ici, colo, dar haosul ăsta, lipsa de viziune sunt cele care, după părerea mea, marchează în mare măsură guvernarea de acum", a afirmat Adrian Năstase.

Un exemplu în opinia lui Adrian Năstase, este faptul că România,  deşi are un potenţial extraordinar se confruntă cu un import permanent de produse.

O soluţie - spune fostul premier - ar fi existenţa unei corelări între cultura de cereale şi sectorul zootehnic.

Chiar dacă în acest an recolta a fost bună datorită condiţiilor prielnice de mediu nu acelaşi lucru se poate spune şi pentru 2012 susţine Adrian Năstase. 

"Noi importăm cam 90% din carnea de bovine şi 70-80% carnea de porc şi cred cam 40% din carnea de pui. Nu este în ordine, este clar că nu ştim încă să folosim recolta de vegetale pentru a o lega de o anumită politică mai eficientă în domeniul zootehniei", a mai spus Adrian Năstase. 

Aurul de la Roşia Montana "nu trebuie luat de la români"

La întâlnirea reprezentanţilor opoziţiei cu presa locală din judeţul Alba aceasta a fost interesată mai mult de proiectul Roşia Montană intens mediatizat în ultimul timp.

USL spune că preşedintele Victor Ponta nu se opune creării de noi locuri de muncă, ci este împotriva condiţiilor în care s-ar putea realiza acest proiect.

"Zăcământul de la Roşia Montană este o bogăţie a României şi a românilor. Nu există o bogăţie naţională care trebuie folosită într-un interes particular. Nu cred că aurul de la Roşia Montană trebuie luat de la români, ne aşteptăm în primul rând să aflăm adevărul despre acţionarii reali ai companiilor implicate acolo, care sunt beneficiile pentru statul român şi pentru România. Care sunt garanţiile de mediu pentru că România este ţara membră a UE", a completat Victor Ponta.  

După ce USL şi-a lansat propria viziune asupra rezolvării problemelor cu care se confruntă agricultura, opoziţia a început şi consultările în teritoriu pentru a identifica specialiştii care să pună în aplicare măsurile în eventualitatea accederii la guvernare.

 Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
7 Octombrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza