USL propune creşterea salariului minim pe economie

Printre măsurile fiscale anunţate de USL se numără creşterea salariului minim pe economie, scăderea TVA la 19%, reducerea CAS cu cinci procente.

Adăugat: 23 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:23 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul muncii, Mariana Câmpeanu, candidat USL într-un colegiu senatorial din Hunedoara, spune că programul de guvernare al Uniunii prevede adoptarea unor măsuri fiscale.

Printre acestea se numără şi creşterea salariului minim pe economie şi reducerea progresivă a CAS-ului. 

"Faptul că ne propunem ca în următorii patru ani să revenim la TVA-ul de 19%, faptul că vom păstra cota unică, dar cu amendamentul că pentru veniturile foarte mici se vor stabili cote de impozitare mai mici, în funcţie de nivelul veniturilor, toate aceste măsuri sunt programate să ducă la creştere a numărului locurilor de muncă", a spus Câmpeanu.

Cu o zi înaintea campaniei electorale, Uniunea Social Liberală şi-a lansat  programul de guvernare, pe care l-a intitulat "România puternică".

USL propune mai multe schimbări în plan politic, economic şi social, precum şi patru direcţii strategice prioritare pentru dezvoltarea României în perioada următoare:  agricultura, energia, reindustrializarea, infrastructura.

Programul Uniunii Social Liberale vizează următorii patru ani, timp în care fiscalitatea va fi simplificată prin:

►reducerea CAS cu cinci procente

►revenirea TVA la nivelul de 19%

►reducerea TVA până la 9% pentru producătorii agricoli

Impozite

USL va păstra plafonul de 16% la impozitare, însă, în patru ani, acesta va fi diferenţiat în funcţie de venit, şi va deveni de 8 sau 12%.   

"Vom putea să readucem taxa pe valoarea adăugată la 20%. Sunt absolut convins că putem să creştem salariul minim pentru a asigura un venit minim acceptabil într-o ţară europeană, sunt absolut convins că reducerea contribuţiilor de asigurări sociale vor duce, de fapt, la încasări mai mari, politica "tăiaţi, doar tăiaţi" ne duce într-un impas total", a spus liderul PSD, Victor Ponta, la lansarea programului de guvernare.

Broşura cu programul de guvernare al USL. Sursa USLAutor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Flori Doman
Reporter:
Alina Bujancă
Adăugat:
23 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza