USL pregăteşte o moţiune de cenzură în cazul UMF

Preşedintele PSD, Victor Ponta a anunţat posibilitatea depunerii unei moţiuni de cenzură din partea Opoziţiei dacă Guvernul va aproba, prin hotărâre, înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş.

Adăugat: 23 Martie 2012
Ultima actualizare:24 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Invitat vineri la Radio România Actualităţi, Victor Ponta a declarat că USL va depune moţiune de cenzură "dacă Guvernul va încălca Legea educaţiei", referindu-se la înfiinţarea unei linii maghiare la UMF Târgu Mureş.

"Dacă Guvernul va încălca Legea educaţiei şi va înfiinţa o facultate separată la Târgu Mureş pe criteriu etnic, atunci în mod clar depunem moţiune de cenzură. (...) Este o decizie a Guvernului şi, conform Constituţiei, poate fi cenzurat doar de Parlament", a declarat Victor Ponta.
    
El a spus că speră că parlamentarii Puterii "se vor ridica din bănci".
    
Preşedintele PSD a menţionat că protestul parlamentar va continua, pentru că cele patru obiective cerute de Opoziţie nu au fost discutate şi a acuzat din nou lipsa de dorinţă privind un dialog din partea Puterii privind acest subiect.
    
"Nimeni până în acest moment n-a spus că aceste patru lucruri au fost greşite. Nu am văzut nicio dorinţă de dialog şi teama noastră este ca, pe final de mandat, Guvernul să nu mai ia nişte decizii care nu mai pot fi întoarse", a afirmat Ponta referindu-se la vânzarea marilor companii de stat precum Hidroelectrica sau TAROM.
    
Cele patru obiective care au stat la baza protestului parlamentar al Opoziţiei au fost ca Guvernul să nu-şi mai angajeze răspunderea, să fie posibilă depunerea de moţiuni de cenzură şi "parlamentarii puterii să nu mai stea în bănci", "să nu mai fie fraudat votul de la Camera Deputaţilor şi adoptarea în Regulament ca din toamna acestui an traseiştii politic să nu mai poată primi funcţii şi reprezentare în Parlament", a mai adăugat Victor Ponta.
 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Adăugat:
23 Martie 2012
Ultima actualizare:
24 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza