USL începe ofensiva împotriva Puterii

Opoziţia începe o acţiune de revocare din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi va depune o moţiune de cenzură, pe 17 aprilie.

Adăugat: 2 Aprilie 2012
Ultima actualizare:2 Aprilie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

După ce a obţinut majoritatea la Senat, Opoziţia vrea să schimbe majoritatea şi în Camera Deputaţilor şi va demara , luni,  o acţiune de revocare din funcţie a preşedintelui acestui for,  Roberta Anastase.

Anunţul a fost făcut, sâmbătă, de liderul PSD, Victor Ponta, care a mai spus că grupurile parlamentare ale USL încep pregătirile pentru depunerea, după Paşte, a moţiunii de cenzură pe tema secţiilor în limba maghiară înfiinţate la Târgu Mureş.   

Grupurile parlamentare ale opoziţiei îşi vor stabili, luni,  strategia pentru revocarea din funcţie a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, spunea că, pe lângă acest demers, opoziţia va demara şi acţiunea pentru câştigarea majorităţii în această Cameră a legislativului.  

"Doar în acest fel mai se ţine majoritatea la Camera Deputaţilor, cu promisiunea de bani de la Ungureanu. O să vedem dacă le dă Ungureanu bani marţi. Este o ocazie excelentă de a verifica cine are majoritate în Camera Deputaţilor, la momentul votării acţiunii noastre de revocare şi înlocuire a doamnei Roberta Anastase din funcţia de preşedinte pentru încălcări grave şi repetate ale regulamentului", a spus Ponta.

În replică, purtătorul de cuvânt al PDL, Sever Voinescu, explica faptul că demersul opoziţiei nu este regulamentar şi spune că, în opinia sa, acţiunea preşedintelui PSD are un scop electoral.  

"Ei pot să ceară, au tot cerut, dar cu regulament în mână, nu există decât procedura prin care preşedintele Camerei este revocat de propriul partid, de propriul grup şi după aia se trece la alegeri. Cred că este un nou moment într-o campanie a dlui Ponta de a incita la acţiuni împotriva anumitor persoane în scopuri electorale", a spus Ponta.

Luni, PSD, PNL şi PC vor lua o decizie privind strategia pe care o vor aborda atât la Senat, cât şi la Camera Depzutaţilor.Autor:
Alina Stănuţă
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
2 Aprilie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza