USL de acord cu Tratatul european, dar nu semnează "vreo hârtie cu cei de la putere"

Co-preşedintele USL Victor Ponta a precizat că decizia USL pe tema Tratatului privind stabilitatea fiscală nu s-a schimbat în nici un fel, Uniunea fiind de acord că este necesar ca România să nu rămână în afara ţărilor europene din acest punct de vedere.

Adăugat: 20 Februarie 2012
Ultima actualizare:20 Februarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă comună, liderii USL  au reafirmat poziţia Uniunii că pentru România este necesară semnarea şi ratificarea Tratatului de guvernare europeană, dar au subliniat că nu consideră că "este absolut deloc necesar" să "semneze" vreun document cu puterea.

"Decizia noastră, a USL, aşa cum de altfel am anunţat-o de la momentul decembrie, consultările de la Cotroceni, nu s-a schimbat în nici un fel. Suntem de acord, credem că este necesar ca România să nu rămână în afara ţărilor europene, să semnăm şi ulterior să ratificăm tratatul european. Ceea ce nu este absolut deloc necesar şi nici nu va fi cazul, este să semnăm vreo hârtie cu cei de la putere" a spus copreeşdintele USL, Victor Ponta.

El şi-a exprimat nemulţumirea că Opoziţia nu a fost consultatăpe tema ratificării Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară.

"Nu ne-au consultat în nici un fel când au scris acea hârtie, am văzut-o la dumneavoastră la televizor, că suntem... că numele noastre sunt puse pe un document pe care nu-l cunoaştem şi că ar trebui să semnăm ceva ce nu ne-a fost trimis niciodată şi n-am fost niciodată consultaţi asupra lui" a spus Ponta.

El a mai reafimrat că este necesară o dezbatere pe tema tratatului, care este unul interguvernamental, şi pentru semnarea căruia este necesar ca premierul în funcţie să meargă la Bruxelles.

"Ne aşteptăm ca primul-ministru în funcţie să meargă la Bruxelles să semneze acest tratat. Dacă iar ne trezim cu preşedintele ţării ducându-se în locul primului-ministru, înseamnă că în locul Guvernului Boc nu s-a schimbat nimic", a adăugat acesta.

"Cel care ar trebui să semneze tratatul este deci domnul Ungureanu. Un act privat este o anomalie constituţională. Probabil că cei de la Bruxelles or să accepte semnătura lui Traian Băsescu", a susţinut el.

Ponta a criticat, în context, ceea ce a apreciat drept "şirul nesfârşit de insulte, jigniri şi tot felul de atacuri care mai de care mai puţin onorabile" care au avut loc la adresa Opoziţiei în ultima perioadă din partea celor de la PDL.

"Nu vor să aibă niciun fel de dialog cu noi, nu fac altceva decât să ne adreseze epitete şi acuzaţii care mai de care mai neserioase şi nu s-a schimbat nimic din 9 februarie", a susţinut Victor Ponta.

 Daniel Constatin: "Preşedintele ne-a minţit"

La rândul său, preşedintele PC, Daniel Constantin, a susţinut că "preşedintele Traian Băsescu a minţit", pentru că a promis la ultimele consultări de la Palatul Cotroceni cu Opoziţia că va organiza o dezbatere pe tema Tratatului privind stabilitatea fiscală.

Daniel Constantin a mai spus că preşedintele i-a rugat pe reprezentanţii USL să nu politizeze acest tratat.

"Preşedintele ne-a rugat pe noi să nu politizăm subiectul tratatului, am fost de acord. Însă, din momentul în care am ieşit, dl preşedinte a profitat de moment şi am văzut patru oameni semnând o fiţuică pe care noi nu am văzut-o niciodată. Mai mult, preşedintele ne-a minţit, a spus că va organiza dezbateri publice. Nu s-a organizat niciun fel de dezbatere", a susţinut, luni, liderul conservatorilor.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza