USL Cluj Napoca ia atitudine faţă de situaţia de la UMF Târgu Mureş

USL Cluj-Napoca a organizat un miting de protest în faţa Prefecturii Cluj, solicitând Guvernului să nu aprobe Hotărârea Guvernamentală privind înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limba maghiară la UMF Târgu Mureş.

Adăugat: 16 Martie 2012
Ultima actualizare:16 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Peste 70 de membri USL Cluj Napoca au pichetat, vineri, sediul prefecturii Cluj în semn de nemulţumire faţă de posibila separare a Universităţii de Medicină şi Farmacie Târgu Mureş pe criterii etnice.

Reprezentanţii USL au criticat faptul că o astfel de iniţiativă nu a ajuns în parlament pentru o dezbatere reală.

Senatorul PSD Alexandru Cordoş, vicelider al grupului parlamentar PSD din Senatul României, a afirmat că USL va renunţa temporar la grevă şi se va reîntoarce în Parlament pentru a dezbate o lege de acest an.

"Pentru o astfel de situaţie vom renunţa la protestul nostru din Parlament. Noi am mai anunţat şi înainte, pentru orice situaţie de interes naţional vom fi acolo. Noi vom atrage atenţia şi vom depune toate amendamentele necesare pentru ca o separare pe criterii etnice să nu se întâmple", a afirmat senatorul Alexandru Cordoş.

El a mai adăugat că USL va fi total împotriva unei astfel de legi dacă va ajunge în Parlament. 

"Aştept din partea celor din PDL să nu se lase şantajaţi de către UDMR pentru că acest lucru nu duce decât la dezbinarea societăţii româneşti şi să renunţe la a se agăţa de putere prin orice mijloace" mai spus Cordoş.

Protestatarii au afişat pancarte cu mesaje împotriva "ruperii" UMF Târgu Mureş precum "respectaţi autonomia universitară", "nu ne vindeţi", "uniţi suntem mai buni" sau "USL Cluj Napoca spune NU segregării etnice".

Reprezentanţi ai USL au înmânat prefectului Florin Stamatian o scrisoare prin care îşi exprimau punctul de vedere faţă de situaţia de la Târgu Mureş.Autor:
Ciprian Iancu
Editor:
Alice Vasiloiu
Adăugat:
16 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza