USL caută formula magică pentru reorganizarea Guvernului

Liderii USL vor continua să discute marţi despre structura Guvernului, după ce liberalii au propus ca viitorul titular al portofoliului de la Interne, Klaus Iohannis să fie şi vicepremier.

Adăugat: 11 Februarie 2014
Ultima actualizare:11 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Ministrul Apărării, Mircea Duşa, liderul PC, Daniel Constantin, liderul PNL, Crin Antonescu, premierul Victor Ponta
trimite pe mail

Negocierile din urmă cu o zi s-au încheiat fără un rezultat concret, iar, potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, marţi, toate partidele din Uniunea Social Liberală îşi vor prezenta propunerile de modificare a formulei Executivului. 

Prim-vicepreşedintele PNL Kalus Iohannis a susţinut luni că trebuie schimbată structura Guvernului, fiind foarte posibil să intervină şi alte modificări în afara celor propuse de PNL.

El a subliniat că aceste lucruri se pot realiza printr-un vot în Parlament.  

"Este singura cale şi toată lumea a acceptat acest lucru. Nu au fost propuneri concrete, dar a existat dorinţa absolut legitimă şi corectă din partea partenerilor noştri să aibă puţin timp, să analizeze situaţia şi, dacă este cazul, să vină cu propuneri", a afirmat, edilul Sibiului, într-o conferinţă de presă.

Pe de altă parte, premierul Victor Ponta a spus că nu doreşte să treacă noua structură a guvernului prin Parlament doar ca să schimbe vicepremierul de la finanţe la interne.

El a subliniat că intenţia sa este ca activitatea Executivului să fie  îmbunătăţită.

"Se împlinesc aproape doi ani de când activăm şi, evident, cu această ocazie, când vii în faţa Parlamentului, vii şi ceri sprijin pentru ceea ce este nevoie întotdeauna într-o asemenea activitate, să îmbunătăţeşti partea de funcţionare", a spus el.  

Premierul a dorit  să trimită deja preşedintelui Traian Băsescu propunerea de numire în funcţia de ministru de interne a lui Kaus Iohannis, dar nu a putut să facă acest lucru pe motiv că Iohannis a refuzat acest lucru.

Klaus Iohannis şi-a argumentat reguzul prin faptul că încă nu s-a stabilit ca el să ocupe şi funcţia de ministru şi pe cea de vicepremier.

Subiectul va fi rediscutat, marţi, în şedinţa USL, informează redactorul RRA.

Pe 7 februarie, Delegaţia Permanentă a PNL, a decis prin vot , ca primarul Sibiului şi prim-vicepreşedintele PNL, Klaus Iohannis să fie şi vicepremier în Guvernul Ponta, anunţa liderul PNL, Crin Antonescu.

La aceea dată, preşedintele partidului anunţa şi propunerea liberalilor pentru ocuparea portofoliilor de la Ministerul de Interne, al Finanţelor, Sănătăţii şi Economiei.

Aceştia sunt:

►Prim vicepreşedintele Klaus Iohannis, ministru de Interne şi vicepremier

►Eugen Nicolaescu, ministru al Finanţelor Publice

►Teodor Atanasiu, ministerul Economiei

►Cristian Buşoi, ministerul SănătăţiiAutor:
Andrei Şerban
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
11 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza