USL "a reuşit să îndrepte greşelile fostei guvernări" în privinţa fondurilor europene

Potrivit premierului, USL a reuşit deblocarea programelor europene pe mediu şi pe dezvoltarea resurselor umane.

Adăugat: 20 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta afirmă cã în cele şase  luni de guvernare,  USL a reuşit îndreptarea unor deficienţe ale fostelor guvernãri, în ceea ce priveşte fondurile europene.

Între acestea, deblocarea programelor operaţionale, regional şi sectorial pe mediu, dar şi a programului operaţional sectorial pentru dezvoltarea resurselor umane, POSDRU, unde urmeazã transmiterea de cereri de decontare.

El a susţinut că "Guvernul a moştenit un dezastru în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene".

"Aceste programe au fost blocate şi au intrat în procedură de presuspendare în urma gravelor deficienţe constatate în perioada 2009 - octombrie 2011, iar Guvenul actual a reuşit să îndrepte pentru trei dintre ele deficienţele constatate, evident acceptând şi corecţii financiare care nu puteau fi evitate, deoarece se referă la perioada 2009-2011. Ca să spunem mai clar, am moştenit un dezastru în ceea ce priveşte utilizarea fondurilor europene şi am reuşit în cele şase luni să îndreptăm o parte semnificativă din acest dezastru. Critica şi a preşedintelui Traian Băsescu, şi a celor de la PDL este că nu am reuşit ca în şase luni, din dezastrul pe care l-am moştenit, să facem deodată totul, un paradis. Soluţia pe care ei o propun este să vină înapoi cei care au produs dezastrul", a afirmat premierul Ponta, într-o conferinţă de presă.

Rãmâne în suspensie deblocarea programelor privind creşterea competitivitãţii şi transporturile, mai spune liderul PSD.Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Reporter:
Alexandra Cristea
Adăugat:
20 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza