USL a împărţit "frăţeşte" candidaţii pentru alegerile locale

După ore întregi de consultări, Uniunea Sociale Liberală a convenit, joi, modul în care va fi reprezentată în alegerile pentru consiliile judeţene şi primăriile reşedinţelor de judeţ, potrivit protocolului încheiat în urmă cu şapte luni.

Adăugat: 2 Septembrie 2011
Ultima actualizare:2 Septembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Copreşedintele USL, Victor Ponta, a anunţat, după şedinţele forurilor de conducere ale PSD, PNL şi PC, că PSD va avea candidaţi la 22 de consilii judeţene şi 21 de mari primării, la restul urmând să fie candidaţi ai alianţei de centru-dreapta.  

"Este important, ca semnal pe care-l dăm, că putem să trecem peste orice probleme sau orgolii locale şi să încercăm să ne prezentăm ca Uniune Social-Liberală unită, de astăzi şi din punct de vedere juridic, ca alternativă la ceea ce înseamnă Traian Băsescu şi PDL. Suntem suficient de realişti ca să ştim că între sondajele de opinie şi ceea ce se întâmplă la vot poate exista o diferenţă. Nu putem măsura, din punct de vedere sociologic, frauda, dar nu putem să evaluăm sociologic nici acea parte importantă a nehotărâţilor care astăzi spun că sunt nehotărâţi, dar, puşi în faţa unui vot decisiv pentru România, noi sperăm că vor veni să voteze pentru schimbare", a spus Victor Ponta.

La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a recunoscut că negocierile între partidele componente au fost dificile, dar  a specificat că au fost "doar  parte a unei construcţii".  

"Am purtat în permanenţă aceste discuţii şi cu cealaltă calitate, şi anume de asociaţi, de lideri ai unei construcţii mai mari decât fiecare dintre partidele noastre, ai unei construcţii angajate faţă de ceva mai mult decât fruntaşii şi membrii partidelor noastre, unei construcţii angajate faţă de marea parte a opiniei publice româneşti, electoratului român, care aşteaptă o alternativă solidă, viabilă, credibilă", a spus copreşedintele USL.

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a subliniat importanţa demersului comun al celor trei partide şi a precizat că există un caz special la Iaşi, unde conservatorii au decis să-şi asume singuri candidatura pentru Primăria municipiului.

PSD şi PNL vor susţine, însă, un candidat comun.Autor:
Alexandra Cristea
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
2 Septembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza