USD plănuieşte noul guvern

Uniunea Social Democrată face planuri pentru un nou guvern, care ar urma să fie gata pe 4 martie.

Adăugat: 26 Februarie 2014
Ultima actualizare:26 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Liderii USD, de la stânga la dreapta: Gabriel Oprea, Victor Ponta şi Daniel Constantin
trimite pe mail

Conducerea PSD crede că vor reuşi să strângă o majoritate parlamentară cu sprijinul UDMR şi al minorităţilor.

În acest moment, social-democraţii au alături de ei Partidul Conservator şi UNPR, colegii din noua alianţă-  Uniunea Social Democrată- sub sigla căreia vor candida la alegerile europarlamentare.

Pe lângă aceştia, reprezentanţii UDMR şi-au manifestat deschiderea de a începe negocierile pentru a intra la guvernare, mai ales că în 2012 a existat un astfel de protocol cu USL, blocat de PNL după alegeri.  

Cu toate acestea liderul UDMR, Kelemen Hunor, a precizat că protocolul cu USL nu mai este valabil şi că vor participa la negocieri numai după ruperea USL.

"Acel protocol nu mai este valabil din decembrie 2012. Principiile pot fi reluate, pot fi iarăşi introduse în discuţii. Ne vom aşeza şi vom discuta", a declarat preşedintele UDMR. 

Alături de USD şi UDMR vin şi minorităţile, însă doar la nivel parlamentar, aşa cum declară liderul minorităţilor din Parlament, Varujan Bambuccian.

Vicepreşedintele PSD, Ioan Chelaru, a confirmat faptul că negocierile au început deja şi că se discută despre reîmpărţirea portofoliilor cu noii posibili parteneri de guvernare.

Chelaru este sigur că PSD va reuşi să-şi asigure majoritatea parlamentară.  

"În 4 martie vom avea un vot pe noua structură a guvernului, vom avea un vot pe un program de guvernare care este identic cu cel cu care USL a obţinut votul în Parlament, dovada palpabilă că există o majoritate care să susţină un guvern", susţine Ioan Chelaru.  

El a precizat că negocierile cu UDMR şi minorităţile vor avea loc până luni 3 martie, când Victor Ponta va prezenta în şedinţa social-democraţilor noua structură a guvernului şi componenţa sa.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
26 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza