UPDATE Verdict amânat în dosarul "Gala Bute"

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au amânat pentru 28 martie verdictul în dosarul cunoscut sub numele Gala Bute, în care este judecat fostul ministru al Dezvoltării, Elena Udrea, alături de alţi şapte inculpaţi.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:13 Martie 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Aceştia sunt acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă de folosire a unor documente sau declaraţii false pentru obţinerea ilegală de fonduri europene.

La ultimul termen, de pe 1 martie, procurorii au cerut condamnarea Elenei Udrea la o pedeapsă cu executarea spre limita maximă prevăzută de lege, considerând că ea a avut cea mai importantă contribuţie la săvârşirea faptelor incriminate în dosar.

De asemenea, DNA a cerut ca şi fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, să primească o pedeapsă cu executare în acest caz.

În esenţă, procurorii îi acuză pe inculpaţi că au folosit ilegal fonduri publice pentru finanţarea unui eveniment sportiv organizat de o societate comercială, iar prin contractul încheiat cu aceasta au fost achiziţionate servicii cu bani europeni, deşi legea nu permitea acest lucru.
 Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălina Creţu
Adăugat:
13 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza