UPDATE Reuniune crucială a PSD, luni

În contextul tensiunilor dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de interne, Carmen Dan, social-democrații nu mai așteaptă CEx-ul de la Iași, de la sfârșitul lunii, și se vor reuni de urgență pentru a clarifica situația.

Adăugat: 14 Ianuarie 2018
Ultima actualizare:14 Ianuarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Liviu Dragnea și Mihai Tudose
trimite pe mail

UPDATE Şedinţa comitetului executiv naţional al PSD a fost mutată pentru luni la ora 16:00, după ce iniţial fusese programată cu două ore mai devreme.

Decizia a fost luată pentru a da ocazia a cât mai multor lideri de filiale din ţară să ajungă la întâlnirea unde ar urma să fie tranşată situaţia generată de conflictul la vârful partidului.

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, spune că era nevoie de convocarea unei şedinţe-fulger a Comitetul Executiv pentru reglarea problemelor din partid, care s-au amplificat în ultima perioadă.

Într-o declaraţie televizată, el a spus că nu este vorba despre un nou caz Grindeanu şi că situaţia va fi detensionată luni.

----------------------------------------------------

Liderii PSD se vor reuni, luni, la București.

Şedinţa a fost solicitată de mai mulţi lideri ai formațiunii, pentru tranşarea situaţiei generate de conflictul dintre premierul Mihai Tudose şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea.

În contextul tensiunilor dintre premierul Mihai Tudose și ministrul de interne, Carmen Dan, social-democrații nu mai așteaptă CEx-ul de la Iași, de la sfârșitul lunii, și se vor reuni de urgență pentru a clarifica situația.

Convocarea imediată a forului de conducere al partidului a fost solicitată de mai mulți lideri de organizații, care vor ca această criză politică să fie tranșată rapid.

Orice soluție va reieși din dezbaterea Comitetului Executiv va fi mai utilă pentru țară decât instabilitatea actuală, consideră și primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Seria mesajelor a fost declanșată de solicitarea deputatului Cătălin Rădulescu de a se organiza o întrunire de urgență în care se se retragă sprijinul politic echipei Tudose-Ciolacu.

Întrebat de ziariști, președintele Liviu Dragnea a afirmat că el încă speră ca Mihai Tudose să rămână prim-ministru.

Există voci în PSD care solicită ca la ședința CEx să se discute și despre democratizarea puterii de decizie în partid.

Astfel, liderul organizației Constanța, Felix Stroe, afirmă că nu e normal să decidă doar o mână de oameni.

Mai mult, din guvern să facă parte cei mai pregătiți oameni, iar premierul, care are responsabilitatea actului de guvernare, să aibă și decizia, mai spune Felix Stroe.

Prin mesajele pe rețelele de socializare, lideri de filiale sau voci cunoscute din PSD continuă să exprime puncte de vedere și atrag atenția că rezultatele guvernării sunt anulate de conflictul intern.Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Ianuarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza