UPDATE Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a plecat de la ÎCCJ cu o ambulanţă

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, a plecat de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie înainte de ora 16.00, cu o ambulanţă, după ce ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore i-a expirat.

Adăugat: 12 Februarie 2014
Ultima actualizare:12 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova
trimite pe mail

UPDATE Preşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, a plecat, în urmă cu puţin timp, de la Înalta Curte.

Acestuia i-a expirat mandatul de reţinere. Cosma a declarat că se consideră nevinovat.

Mircea Cosma este cercetat, pentru trafic de influenţă, alături de fiul său, Alexandru Vlad Cosma, care are deputat din partea PSD, în Parlamentul României.

Înainte de a fi dus în arest, Mircea Cosma a fost transportat  sub escortă, la Spitalul judeţean Prahova pentru că i s-a făcut rău, dar el va fi externat miercuri pentru a ajunge la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În privinţa fiului acestuia, deputatul Vlad Cosma,  procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut Camerei Deputaţilor ridicarea imunităţii parlamentare pentru a încuviinţa arestarea.

De precizat că, miercuri, Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a transmis Comisiei juridice cererea ministrului Justiţiei de arestare preventivă a deputatului PSD Vlad Cosma, iar dacă nu se cer probe sau date suplimentare, până pe 20 februarie plenul Camerei Deputaţilor trebuie să se pronunţe asupra acestei cereri.

Secretarul Camerei Deputaţilor, Niculae Mircovici  a precizat că  după ce Comisia depune raportul, plenul are 5 zile să se pronunţe.

"Dacă situaţia ar fi una normală şi nu s-ar mai solicita alte cereri sau probe, ar însemna că termenul este până în 20 februarie pentru ca plenul Camerei să se pronunţe", a precizat Niculae Mircovici.

Comisia juridică urmează să stabilească data audierii lui Vlad Cosma, iar membrii Comisiei au la dispoziţie trei zile pentru a studia documentele.

Deputatul Cosma va fi informat în mod oficial despre cererea justiţiei.

Tot miercuri va fi adus la instanţa supremă Daniel Alixandrescu, director executiv al Direcţiei Patrimoniu din Consiliul judeţean Prahova, reţinut în dosar pentru luare de mită.

Potrivit DNA, Alexandru Vlad Cosma a primit din 2012 pînă în 2013 de la reprezentanţii mai multor firme, denunţători în dosar, peste 4,4 milioane de lei, sub forma unor lucrări subcontractate fictiv catre două firme pe care aceştia le controlau.

Banii au fost ceruţi în schimbul intervenţiei la factori de decizie din cadrul Consiliului judeţean pe lângă care acesta avea influenţă, respectiv tatăl său, astfel încât societăţile respective să obţină de la instituţia publică lucrări de întreţinere a drumurilor pe timp de iarnă supraevaluate, dar şi decontarea cu prioritate a unor lucrări anterioare.

Ancheta în dosar a fost realizată cu sprijinului Serviciului Român de Informaţii, aminteşte RRA.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
12 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza