UPDATE Moţiunea simplă pe tema deszăpezirii, respinsă

Plenul Camerei Deputaţilor a respins moţiunea simplă, iniţiată de parlamentarii PDL şi PP-DD, pe tema deszăpezirii.

Adăugat: 24 Februarie 2014
Ultima actualizare:25 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Moțiunea simplă inițiată de PDL și PP-DD la adresa ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură, Dan Șova, a fost respinsă, marți, de Camera Deputaților, cu 246 de voturi "împotrivă", 58 de voturi "pentru" și 21 de abțineri.

Liberalii au votat împotriva acestei moţiuni, viceliderul deputaţilor PNL, Victor Paul Dobre, spunând că o situaţie de urgenţă, ori catastrofă, nu trebuie să facă obiectul unei bătălii politice.

Prin moţiunea simplă intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD-PNL sau reţeta teleînzăpezirii marca Ponta", semnatarii documentului îi cereau ministrului Marilor Proiecte, Dan Şova, să prezinte un raport complet privind costurile deszăpezirii în perioada 24 - 31 ianuarie, contractele care au fost încheiate şi procedura de licitaţie prin care acestea au fost atribuite.

Documentul a fost semnat de 55 de parlamentari PDL şi PP-DD.

Semnatarii moţiunii subliiau că în lunile decembrie şi ianuarie Compania de Autostrăzi ar fi încheiat acorduri de aproape 100 de milioane de lei, prin proceduri netransparente.

Potrivit redactorului RRA, ministrul Dan Şova a răspuns acuzaţiilor aduse de semnatarii moţiunii, nu a prezentat însă şi un raport.

Amintim că moţiunea simplă introdusă de PDL şi PP-DD  susţinea că printre câştigătorii respectivelor contracte se numără şi firme apropiate unor membri importanţi ai USL.

"În luna iulie 2013, CNADNR a demarat, prin publicarea în SEAP a anunţurilor de participare, un număr de şapte proceduri de licitaţie deschisă în vederea atribuirii contractelor-cadru având ca obiect întreţinere curentă pe timp de iarnă 2013 - 2015; şapte proceduri, ca să nu vă miraţi, se referă la cele şapte direcţii regionale de drumuri şi poduri. Dintr-un total de 52 de loturi, la 16 loturi procedurile au fost anulate din cauza nedepunerii de oferte", a afirmat Şova.

Deputatul PDL, Alexandru Nazare i-a oferit luni ministrului Marilor Proiecte, Dan Şova, un cântar "cu care să cântărească zăpada".

Nazare i-a îndemnat pe deputaţii PNL să voteze alături de democrat-liberali moţiunea simplă pe tema deszăpezirii.

"Am aici un cântar pe care i-l ofer domnului ministru şi cu care să cântărească zăpada de acum înainte, dar să se şi ocupe de deszăpezire, iar cei de la PNL să cântărească bine mâine (n.r. - marţi), poate vor să treacă în Opoziţie şi să voteze alături de noi această moţiune", a spus Nazare, citat de Agerpres.

Deputatul PNL Mihai Lupu a declarat că moţiunea simplă iniţiată de PDL şi PP-DD privind deszăpezirea a fost un gest sortit eşecului încă de la început, el anunţând că liberalii vor vota împotrivă.

"Moţiunea dumneavoastră încă de la început a fost un gest sortit eşecului, din dorinţa de a ocupa agenda parlamentară cu un instrument aflat la dispoziţia Opoziţiei. Aţi umplut paginile cu un discurs populist adresat la grămadă mai multor miniştri, apostrofând inclusiv autorităţile locale, motiv pentru care a fost respinsă din motive procedurale. Din a doua încercare aţi reuşit totuşi să încropiţi un text adresat unui singur ministru care este aici, care va oferi răspunsuri la problemele semnalate. Cu siguranţă solicitările dvs. de final vor primi un răspuns avizat din partea domnului ministru Şova care a prezentat şi situaţia privind costul deszăpezirii", a spus de la tribuna Camerei Deputaţilor deputatul Mihai Lupu.

El a precizat că deputaţii liberali vor vota împotriva moţiunii PDL şi PP-DD.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
24 Februarie 2014
Ultima actualizare:
25 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza