UPDATE Ministrul Economiei a demisionat. Atanasiu, noul nominalizat

Ministrul Economiei, Andrei Gerea,a demisionat din funcţia pe care o deţinea în guvernul Ponta, vineri, după votul Delegaţiei Permanente a PNL.

Adăugat: 7 Februarie 2014
Ultima actualizare:7 Februarie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Andrei Gerea, ministrul Economiei
trimite pe mail

UPDATE Într-o declaraţie de presă, făcută vineri, după votul şedinţa Delegaţiei Permanente a PNL, Andrei Gerea a confirmat că a demisionat din funcţia de ministru al Economiei pe care o deţinea în Cabinetul Ponta.

După ce, iniţial, acesta susţinea-potrivit unor surse din partid-că nu va demisiona, Gerea a susţinut că a acceptat să facă acest lucru deşi nu a existat un motiv al demisiei.

"Deci, am explicat şi în partid; nu s-a pus, neapărat, problema demisiei, mai ales că nu exista un motiv anume pentru demisie, cu atât mai mult, cu cât, ieri am avut discuţii şi la nivelul Dacia, la nivelul ARPECHIM, la Nivelul Oltchim şi cu un grup de disponibilizaţi din Petrom, anunţând anumite angajamente, care, în ceea ce mă priveşte, mi le menţin şi aş vrea să ştie că nu îi abandonez, prin munca mea de parlamentar, care o voi face de acum înainte, dar, implicit, am solicitat acest vot, partidului, pentru că este vorba de o responsabilitate, care trebuia asumată, pentru continuarea activitaţii la nivelul Ministerului Economiei, cu alt coleg de-al meu, şi anume, cu Teodor Atanasiu. S-a desfăşurat acest vot; este şi firesc, accept votul partidului; mergem mai departe; avem lucruri importante de făcut", a declarat liberalul.

Ministrul Economiei, Andrei Gerea, le-a transmis liderilor PNL că se pune la dispoziţia partidului, lideri liberali vorbind deja despre demisia acestuia, au declarat surse liberale, citate de redactorul RRA, Alina Bordeiaşu.

El ar putea fi înlocuit de Teodor Atanasiu, fost ministru al apărării şi fost preşedinte al Autorităţii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au declarat pentru Agerpres, surse din organizația județeană Alba a PNL.

La PNL sunt în acest moment, două posturi libere de ministru: cel de la Interne, care a fost ocupat de  Radu Stroe,  şi cel de la Finanţe, ocupat până joi de Daniel Chiţoiu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a avut discuţii preliminare cu o serie de lideri ai partidului, vineri dimineaţă,  înaintea reuniunii Biroului Politic Naţional şi Delegaţiei Permanente a PNL, la Palatul Parlamentului.

Crin Antonescu a avut discuţii  cu o serie de lideri PNL şi miniştri, între care Gigel Ştirbu, Cristian Adomniţei, Mircea Diaconu, Victor Paul Dobre, Eduard Hellvig, Norica Nicolai, Cristina Pocora, George Scutaru, fiind aşteptaţi însă şi alţi liberali.

Înainte de a intra în birou, Antonescu a fost întrebat dacă ar avea o variantă de rezervă pentru Ministerul de Interne, în situaţia în care premierul va refuza nominalizarea PNL.

"Nu am nevoie de rezervă", a replicat liderul PNL, menţionând însă că are la dispoziţie întreaga zi pentru a discuta cu Victor Ponta.

Nicolăescu, Buşoi, Frunzăverde, propuneri pentru portofoliile rămase libere

Liberalii urmează să decidă vineri, în şedinţa Delegaţiei Permanente, cine va prelua portofoliile rămase libere.

Surse liberale susţin că înlocuitorul lui Chiţoiu ar fi Eugen Nicolăescu, actualul ministru al Sănătăţii.

În locul lui Eugen Nicolăescu la Sănătate ar urma să vină Cristian Buşoi, în prezent preşedinte CNAS.

Surse politice spun că Mariana Câmpeanu şi Ramona Mănescu nu mai sunt pe lista remaniabililor, aşa cum se discutase iniţial.

Nu este cert deocamdată dacă la Ministerul de Interne  va fi numit Sorin Frunzăverde sau dacă va avea loc o rocadă între PSD şi PNL, astfel încât Internele să fie preluate de PSD, iar Apărarea, de PNL.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiaşu
Adăugat:
7 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza