UPDATE M10, noul partid al Monicăi Macovei

Europarlamentarul Monica Macovei, şi-a lansat oficial, duminică, noul partid, pe care l-a denumit M 10, cu ocazia Mărţişorului.

Adăugat: 1 Martie 2015
Ultima actualizare:1 Martie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Cătălin Purcaru -Monica Macovei, europarlamentar
trimite pe mail

UPDATE La eveniment au participat peste 100 de oameni, printre care şi fostul lider PMP, Adrian Papahagi.

În discursul rostit, Macovei a spus că astăzi, de 1 martie, "i-a venit timpul ideii acestui nou partid, care să asigure modernizare, muncă, mediu, tot ceea ce începe cu M şi nu numai cu M"

Ea a explicat că numele partidului vine de la litera "M" de la "minune", iar "la puterea zece", face referire la cele 10 porunci pentru politicieni din programul cu care, Macovei a candidat la preşedinţie toamna trecută.

"De M ori, nu numai de zece ori. Cu M, de la minune", a spus ea.

Noul partid- susţine Macovei- este singurul partid din România, care este "adevărat" de dreapta şi a susţinut că acest partid nu are "nimic de-a face cu actuala clasă politică"

"Partidul M la puterea 10 vrea un stat minimal şi o ţară mare. Adică un stat redus, cu o birocraţie redusă, cu un guvern redus, un un Parlament redus, cu o intervenţie cât mai micî în viaţa noastră, o ţară puternică. Va fi partidul oamenilor. Vrem capitalism, vrem libertate economică", a mai arătat Monica Macovei.

Aceasta a mai anunţat că pentru partidul M10, învăţământul este o prioritate, dar şi administraţia.

 "Administraţia va schimba viaţa tuturor, vrem ca ANAF să se ducă după marii actori economici", a susţinut ea.

Macovei a mai afirmat că trebuie ca noii membri ai partidului să lupte "cu valul de politicieni corupţi şi mincinoşi care îşi bat joc de noi".

"Avem în faţă un val de politicieni, un tsunami de corupţie, de hoţie din banii noştri. Noi nu suntem pe val, noi suntem în faţa lui, un val pe care vrem să-l distrugem. Nu avem bani de dat, nu avem contracte şi sacoşe, avem de dat pentru România dragostea, puterea, libertatea şi inteligenţa noastră", a mai spus, în discursul de lansare a partidului, Monica Macovei.

Europarlamentarul Monica Macovei şi-a lansat, astăzi, la Bucureşti, noul său partid.

Noua formaţiune se va baza foarte mult pe mediul online şi îşi propune, între altele, să sprijine creşterea economică.

Printre proiectele legislative ale noului partid se numără cele legate de schimbarea legislaţiei electorale, dar şi unii care îi privesc pe românii din diaspora.

Monica Macovei spune că cei 3,5 milioane de români din diaspora nu sunt reprezentaţi aşa cum trebuie, pentru ei existând doar patru parlamentari în legislativul României.Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Martie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza