UPDATE Ioan Oltean, audiat la DNA

Ioan Oltean a declarat că a răspuns întrebărilor formulate de anchetatori cu privire la perioada în care îndeplinea funcţia de secretar general al PDL, fără a oferi însă mai multe detalii.

Adăugat: 3 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:3 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Deputatul liberal Ioan Oltean a fost audiat astăzi în calitate de martor de procurorii DNA în dosarul în care fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, este acuzată de fapte de corupţie.

La ieşirea din sediul instituţiei, el a precizat că a răspuns întrebărilor formulate de anchetatori cu privire la perioada în care îndeplinea funcţia de secretar general al PDL, fără a oferi însă mai multe detalii.

"Ne-am manifestat toată disponibilitatea de a colabora pentru soluţionarea cauzei, la tot ce m-au întrebat am răspus, mai mult de atât nu pot să vă spun, suntem în faza de proces nepublic", a spus Oltean.

Blaga, la DNA în același dosar

În jurul prânzului şi copreşedintele liberal Vasile Blaga a fost audiat în acelaşi dosar, în calitate de martor.

Blaga a declarat la intrarea în sediul instituţiei, că a fost citat în dosarul în care DNA a cerut Parlamentului aprobarea pentru reţinerea şi arestarea deputatului Elena Udrea.

El a susţinut că nu ştie nimic despre faptele cercetate.

Legat de declaraţia Elenei Udrea că el ar fi ştiut că bani care au ajuns la PDL proveneau din 'şpagă' de la Bogdan Buzăianu, Vasile Blaga a declarat: 'Ferească Dumnezeu. Nu ştiu aşa ceva şi nici nu am auzit-o pe doamna Udrea zicând aşa ceva'.

Despre declaraţiile date în dosar potrivit cărora de acei bani ar fi beneficiat conducerea centrală a PDL, liderul PNL a răspuns: 'Nici gând'.

"Eu nu ştiu, niciodată aşa ceva. Niciodată. (...) Nu am fost prezent niciodată', a fost răspunsul lui Blaga la întrebările legate despre posibilitatea ca Ana Maria Topoliceanu, fosta şefă a CNI, să fi adus bani la PDL şi că el ar fi fost prezent", a spus Blaga.

Redactorul RRA, aminteşte că vineri, procurorii DNA au dispus măsura controlului judiciar pe cauţiune în cazul Elenei Udrea în dosarul în care Parlamentul a încuviinţat începerea urmăririi penale şi reţinerea acesteia, nu însă şi arestarea preventivă, fiind stabilită suma de cinci milioane lei.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu, Luminița Voinea
Adăugat:
3 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza