UPDATE Instanţa Supremă amână decizia de prelungire a arestului preventiv pentru Bogdan Olteanu

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a amânat pentru luni discutarea prelungirii mandatului de arestare preventivă pentru fostul viceguvernator al BNR Bogdan Olteanu.

Adăugat: 19 August 2016
Ultima actualizare:19 August 2016

Politica Romaneasca
Foto: Bogdan Olteanu, fost viceguvernator al Băncii Naţionale a României
trimite pe mail

Instanţa supremă urma să dezbată azi cererea DNA de prelungire a arestării preventive a fostului viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Magistraţii au decis în 12 august un arest preventiv timp de 16 zile.

Bogdan Olteanu este acuzat că, în 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Acuzaţiile DNA

DNA a contestat  decizia din data de 29 iulie a unui judecător de la instanţa supremă, care decisese ca Bogdan Olteanu să fie plasat în arest la domiciliu.

El este cercetat în dosarul în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu pentru a interveni la guvern pentru numirea lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

Procurorii susţin că suma de un milion de euro a fost transferată dintr-un cont din Cipru în contul din Bulgaria al unei societăţi înregistrate în SUA şi apoi retrasă în numerar în trei zile consecutive.

Ulterior, la solicitarea lui Vîntu, banii i-au fost remişi lui Olteanu la biroul unde acesta îşi desfăşura activitatea, în sediul PNL.

De asemenea, procurorii arată că, în toamna anului 2008, Bogdan Olteanu a participat la alegerile parlamentare, urmărind obţinerea unui mandat de deputat.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
19 August 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza