UPDATE În Rusia, partidul puterii câştigă la alegerile de ieri

UPDATE Partidul prezidenţial din Rusia a câştigat alegerile parlamentare de ieri, cum era de aşteptat.

Adăugat: 19 Septembrie 2016
Ultima actualizare:19 Septembrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Partidul puterii, Rusia Unită, câştigă detaşat scrutinul pentru Duma de Stat - camera inferioară a Parlamentului rus - , având şanse mari să obţină majoritatea constituţională, respectiv peste 75% din mandate.

Conform noii legi electorale, Duma este aleasă pe o perioadă de 5 ani, jumătate din cei 450 de deputaţi find aleşi pe liste de partid, jumătate în circumscripţii uninominale.

În algerile pe liste, după numărarea a 75% din buletinele de vot, Rusia Unită conduce detaşat, cu 53,5%,, urmată de Partidul Comunist, cu 14%, Partidul Liberal-Democrat, al ultranaţionalistului Vladimir Jirinovsky, cu 13,9%, şi Partidul Rusia Justă, cu 6,2%.

Aceste patru formaţiuni sunt singurele dintre cele 14 participante care depăşesc pragul electoral, de 5%.

În circumscripţiile uninominale, după numărarea a 72% din voturi, candidaţii Rusiei Unite se află în frunte în 203 circumscripţii din 225.

Partidul Comunist conduce în 7 circumscripţii, Rusia Justă în 6, iar partidul lui Jirinovski în 5.

În 4 circumscripţii conduc, deocamdată, reprezentanţii partidelor extraparlamentare.

Prezenţa la urne a fost comparativ redusă - 47%, în condiţiile absenţei unei limite inferioare participării la vot.

Rezultatele finale ale votului pe lista de partid se aşteaptă în jurul orei 10:00, ora României, dar se poate afirma deja cu certitudine că noua Dumă de Stat va rămâne una proprezidenţială, precizează corespondentul RRA la Moscova.

În Rusia, partidul puterii, Rusia Unită, conduce detaşat în alegerile desfăşurate ieri pentru camera inferioară a legislativului - Duma de Stat, cu 53,54 la sută din voturi, conform rezultatelor parţiale citate de corespondentul nostru la Moscova, Alexandru Beleavski.

Prezenţa la urne, de 47,55 la sută, este una mult mai slabă decât la scrutinul din 2011, când a fost de peste 60 la sută.

Partidul condus de premierul Dimitri Medvedev va controla ferm Duma de stat şi poate impune revizuiri constituţionale.

Comuniştii şi naţionaliştii lui Vladimir Jirinovski au obţinut circa 14 la sută din voturi, iar socialiştii puţin peste 6 procente. Partidele liberale nu au trecut de pragul de 5 la sută, dar reprezentanţi ai lor ar putea fi aleşi pe listele uninominale.

În premieră au fost organizate alegeri în peninsula Crimeea anexată de la Ucraina.Autor:
Alexandr Beleavski
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
19 Septembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza