UPDATE Elena Udrea, 6 ani de închisoare cu executare

Instanţa supremă a condamnat-o pe fostul ministru al Dezvoltarii Regionale, Elena Udrea la 6 ani de închisoare cu executare pentru luare de mita si abuz in serviciu, în dosarul "Gala Bute".

Adăugat: 28 Martie 2017
Ultima actualizare:29 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Elena Udrea
trimite pe mail

Decizia nu este definitiva şi poate fi contestată la Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Elena Udrea a primit trei pedepse de câte patru, cinci şi şase ani de închisoare pentru trei fapte de luare de mită şi alţi şase ani de detenţie pentru abuz în serviciu. Instanţa a contopit pedepsele şi a decis executarea celei mai grele de şase ani de închisoare.

Magistraţii au achitat-o pe aceasta pentur tentativă de folosire de informaţii false pentru obţinerea de fonduri europene.

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, a primit pedepse între trei şi cinci ani de închisoare, urmând să execute cinci ani de detenţie pentru evaziune fiscală şi complicitate la luare de mită.

Singurul achitat din dosar este fostul ministru al economiei, Ion Ariton, pentru participare la abuz în serviciu.

Administratorul moşiei de la Nana, deţinută de Elena Udrea, Tudor Breazu, a fost condamnat la trei ani cu executare în timp ce ceilalţi inculpaţi care şi-au recunoscut faptele au primit pedepse cu suspendare. Prin această decizie

Elena Udrea are de achitat către stat şi către martorii din dosar aproape 9 milioane de lei şi 900 de mii de euro, iar Rudel Obreja 3 milioane de lei.

Ana Maria Topoliceanu a fost condamnată la 3 ani cu suspendare pentru luare de mită cu un termen de supraveghere de cinci ani.

După doi ani de anchetă şi termene de judecată, dosarul este acum la final la magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Fostul ministru al Dezvoltarii Regionale Elena Udrea a declarat, marti, că în dosarul "Gala Bute”, soluţia instanţei pentru faptele de care este acuzată nu poate fi decât de achitare, întrucât această cauză se bazeaza exclusiv pe declaraţii ale unor persoane care au facut denunţuri ca sa scape ele de acuzaţiile care le erau aduse de procurori.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea, Simona Mihăescu
Reporter:
Diana Surdu
Adăugat:
28 Martie 2017
Ultima actualizare:
29 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza