UPDATE Dorin Cocoş, Gheorghe Ştefan, Gabriel Sandu, reţinuţi pentru 24 de ore

Mai mulţi oameni de afaceri şi foşti miniştri au fost reţinuţi pentru 24 de ore în dosarul Microsoft.

Adăugat: 27 Octombrie 2014
Ultima actualizare:28 Octombrie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 3 Primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost reţinut, marţi, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, fiind acuzat de fapte de corupţie în dosarul Microsoft, au declarat surse judiciare.

În acelaşi dosar au mai fost reţinuţi luni fostul ministru al Comunicaţiilor Gabriel Sandu şi oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, cunoscut sub numele de "Niro".

Toţi patru vor fi prezentaţi marţi la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu propunere de arestare preventivă.3

UPDATE 2 Ora 20.00. La sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, continuă audierile în dosarul Microsoft.

Au fost aduşi cu mandat primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi NIcolae Dumitru, precum şi fostul ministru al comunicaţiilor, Gabriel Sandu.

Potrivit avocatului lui Gheorghe Ştefan, Cătălin Dancu, după terminarea tuturor audierilor, nu este exclus ca procurorii anticorupţie să emită mandate de reţinere şi să ceară instanţei arestări preventive.

UPDATE 1 Oamenii de afaceri Dorin Cocoş şi Nicolae Dumitru, dar şi primarul din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan au fost aduşi la sediul DNA pentru cercetări în dosarul Microsoft.

Cu puţin timp în urmă şi  fostul ministru al comunicaţiilor Gabriel Sandu a fost adus cu mandat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

UPDATE Dorin Cocoş a fost adus cu mandat în această dimineaţă la Direcţia Naţională Anticorupţie, pentru audieri.

Numele lui apare menţionat în dosarul Microsoft, dosar în care sunt cercetate mai multe persoane, între care foşti miniştrii şi oameni de afaceri.

Dorin Cocoş a fost adus cu mandat deoarece, în urmă cu două săptămâni, când au avut loc percheziţii de amploare în dosarul Microsoft, nu era în ţară.

El a susţinut atunci că era în străinătate cu afaceri.

Potrivit unor surse judiciare, citate de redactorul RRA, Mădălina Verman, procurorii au emis mandat de aducere şi pe numele omului de afaceri Nicolae Dumitru.

Şi primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a fost adus cu mandat la Direcţia Naţională Anticorupţie pentru a fi audiat.

Cu două săptămâni în urmă, procurorii anticorupţie au făcut percheziţii la locuinţele fostului ministru Gabriel Sandu, fostului consilier prezidenţial, Dorin Marian sau fostului şef al Serviciului de Informaţii Externe, Cătălin Harnagea.

De asemenea, procurorii DNA au cerut încuvinţarea Parlamentului pentru începerea urmăririi penale a trei foşti miniştri, care sunt acum parlamentari.   

În dosarul licenţelor Microsoft sunt cercetaţi nouă foşti miniştri: Dan Nica, Adriana Ţicău, Gabriel Sandu, Daniel Funeriu,  Alexandru Athanasiu, Mihai Tănăsescu, Şerban Mihăilescu, Ecaterina Andronescu, Valerian Vreme.

Aceştia sunt acuzaţi într-un dosar privind presupuse fapte de corupţie în cazul mai multor contracte referitoare la licenţe IT.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Apostolescu, Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2014
Ultima actualizare:
28 Octombrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza