UPDATE Dezbaterea și votul la moțiunea de cenzură

La Parlament se dezbate și se votează moțiunea de cenzură inițiată de PSD la adresa Guvernului Orban.

Adăugat: 5 Februarie 2020
Ultima actualizare:5 Februarie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE La Parlament are loc votul asupra moţiunii de cenzură la adresa guvernului Orban, după mai bine de două ore de dezbateri, pe care Radio România Actualităţi le-a transmis în direct. Alina Stănuţă este acum la Palatul Parlamentului pentru ultimele detalii. Bună găsit, Alina, te ascultăm!

Reporter: Bun găsit! Procedura de vot secret cu bile este în plină desfăşurare, primii care îşi exercită votul sunt deputaţii, urmează apoi senatorii.

În sală, la debutul şedinţei, erau 350 de parlamentari. În timpul dezbaterii, premierul Ludovic Orban spunea celor de la PSD că nu se lasă judecat de aceştia şi că moţiunea de cenzură este depusă de social-democraţi pentru că le este frică de democraţie.

Preşedintele PNL a declarat că a fost nevoit să emită ieri mai multe ordonanţe de urgenţă pentru a rezolva problemele românilor generate de fosta guvernare PSD.

Cei de la PSD, prin vocea preşedintelui interimar, Marcel Ciolacu, i-au reproşat premierului Ludovic Orban că o ţară nu poate fi condusă prin angajări de răspundere şi zeci de ordonanţe de urgenţă, cu împrumuturi uriaşe.

Agenda PNL înseamnă, în opinia lui Marcel Ciolacu, un abuz de putere, iar în trei luni de guvernare PNL a adus haos şi instabilitate. UDMR votează alături de PSD în favoarea moţiunii, ca şi reprezentanţii PRO România.

Împotriva moţiunii de cenzură votează PNL, USR, PMP şi alţi parlamentari neafiliaţi, în timp ce ALDE se abţine de la vot.

----------------------------------------------------

La Parlament a început dezbaterea şi votul asupra moţiunii de cenzură care ar putea duce la căderea guvernului Orban, la trei luni de când a preluat puterea.

Social-democraţii sunt optimişti.

Ei spun că au deja suficiente voturi pentru ca demersul lor să aibă succes, iar şansele cresc semnificativ dacă vor veni alături şi parlamentarii de la PRO România.

Liderul formaţiunii, Victor Ponta, a declarat deja că va vota pentru demiterea guvernului.

Însă, dacă moţiunea va trece, ar putea fi şi un prim pas pentru declanşarea de alegeri legislative anticipate, pentru prima dată în istoria recentă, aşa cum doresc liberalii, alte formaţiuni parlamentare, dar şi preşedintele Klaus Iohannis.

Puteţi afla rezultatul votului la Radio România Actualităţi, care va transmite în direct dezbaterea de la parlament.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
5 Februarie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza