UPDATE Deputaţii au votat în favoarea eliminării taxei Radio - TV

Plenul Camerei Deputaţilor a votat, pe articole, în favoarea eliminării taxei Radio -TV, la propunerea preşedintelui PSD, deputatul Liviu Dragnea.

Adăugat: 25 Octombrie 2016
Ultima actualizare:25 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE Liderul social- democraţilor a argumentat că renunţarea la această taxă nu va pune cele două instituţii sub control politic.

Totodată, el propune ca, de la anul, radioul şi televiziunea publice să primească sume mai mari de la bugetul de stat, prin care să fie acoperită valoarea acestei taxe.

În replică, deputatul PNL, Andreea Paul, a spus că eliminarea taxei radio tv este o greşeală uriaşă a Parlamentului, prin care PSD vrea să obţină controlul asupra celor două instituţii de presă.

Votul final asupra întregului proiect de lege este aşteptat la ora 12.00.

La Camera Deputaţilor a început dezbaterea şi votul pe articole asupra propunerii legislative a PSD de eliminare a 100 de taxe nefiscale.

Votul final urmează să fie dat tot astăzi. Iniţiativa a trecut deja de Senat şi de comisia pentru Buget cu un singur amendament care menţine plata taxelor radio şi tv.

Premierul Dacian Cioloş a avertizat astăzi că eliminarea unora dintre cele 100 de taxe ar putea aduce probleme bugetare.

"Sunt unele taxe care, din punctul nostru de vedere, pot fi eliminate fără probleme, sunt alte taxe care dacă sunt eliminate şi nu se clarifică situaţia bugetară pentru anumite instituţii riscă să creeze probleme", a spus Cioloş.

Impactul financiar calculat de Guvern este de 0,2% din PIB, şi nu de 0,07% aşa cum au estimat iniţiatorii.

Una dintre taxele care urmeză să dispară este timbrul de mediu pentru autovehicule care aducea venituri semnificative la bugetul ministerului de resort.

Puteţi urmări dezbaterile din Cameră privind eliminarea celor 100 de taxe în direct în format video pe site-ul politicaromaneasca.ro.Autor:
Costin Grigore
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Iulia Gherman
Adăugat:
25 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza