UPDATE CSM dezbate cererea de revocare din funcție a Laurei Codruța Kovesi

Șefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, a venit la CSM pentru a fi audiată de procurori.

Adăugat: 27 Februarie 2018
Ultima actualizare:27 Februarie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Laura Codruța Kovesi
trimite pe mail

UPDATE Ministrul justiţiei Tudorel Toader şi şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, au ajuns cu puţin timp în urmă la sediul CSM.

Cei doi au fost invitaţi pentru a-şi prezenta punctul de vedere, la discuţiile care vor avea loc în cadrul Secţiei pentru procurori a instituţei, care dezbate cererea ministrului justiţiei de revocare din funcţie a procurorului şef al DNA.

--------------------------------------------------------

Şefa Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, este invitată astăzi la CSM pentru a fi audiată de procurori, în contextul în care Consiliul Superior al Magistraturii dezbate cererea ministrului justiţiei, Tudorel Toader, privind revocarea acesteia din fruntea DNA.

Ministrul justiţiei Tudorel Toader a cerut joia trecută revocarea din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kövesi pentru acte şi fapte pe care le cosideră de netolerat într-un stat de drept.

O zi mai târziu, Ministerul Justiţiei a publicat pe pagina de internet raportul privind activitatea managerială de la DNA.

În apărarea şefei DNA s-a exprimat procurorul general al ţării, Augustin Lazăr, care nu vede niciun motiv legal de revocare a Laurei Codruţa Kövesi, în timp ce 135 din 183 de procurori anticorupţie au semnat o cerere în sprijinul şefei lor, dar şi de apărare a reputaţiei profesionale, pe care au transmis-o CSM.

La rândul său, preşedintele Klaus Iohannis a spus în repetate rânduri că DNA şi conducerea acestei instituţii fac o treabă foarte bună.

Totodată, Laura Codruţa Kövesi a anunţat că se va prezenta de câte ori va fi nevoie pentru a răspunde afirmaţiilor prezentate în raport de ministrul justiţiei.Autor:
Diana Surdu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Februarie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza