UPDATE CCR amână dezbaterea privind incompatibilitatea aleşilor locali

CCR a amânat pentru 16 decembrie dezbaterile în cazul excepţiei privind dispoziţiile referitoare la incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Adăugat: 9 Decembrie 2014
Ultima actualizare:9 Decembrie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Augustin Zegrean, preşedintele CCR
trimite pe mail

Motivul amânării a fost imposibilitatea constituirii completului de judecată.

Preşedintele Curţii ConstituţionaleAugustin Zegrean, a declarat, în această dimineaţă, că aleşii nu-şi vor mai pierde mandatul în cazul în care va fi declarat neconstituţional articolul privind incompatibilitatea acestora cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Potrivit redactorului RRA, Zegrean a mai spus în această dimineaţă, că a primit dosarul de la Curtea de Apel Constanţa în urma solicitării CCR în dosarul privind excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu.

CCR reia  astăzi dezbaterile în cazul excepţiei de neconstituţionalitate referitoare la dispoziţiile privind incompatibilitatea aleşilor locali cu funcţia de reprezentant în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local.

Dispoziţiile atacate la Curte sunt cele în baza cărora Agenţia Naţionala de Integritate i-a declarat incompatibili pe mai mulţi aleşi locali, între care şi preşedintele ales, Klaus Iohannis, fost primar al Sibiului.

În 4 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol, pentru 9 decembrie, a excepţiei ridicate de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, deoarece judecătorii au apreciat că este nevoie de lămuriri suplimentare şi de dosarul de la Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie, acestea fiind amânate tot pentru marţi.

Iniţial, excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla a fost dezbătută de CCR în 7 octombrie, însă a fost amânată pronunţarea pentru 4 noiembrie.

Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, aminteşte redactorul RRA.Autor:
Mădălina Verman
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 Decembrie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza