UPDATE Alin Trăşculescu s-a predat Poliţiei

Tribunalul Bucureşti a decis, joi, arestarea preventivă pentru 29 de zile a fostului deputat PDL Alin Trăşculescu.

Adăugat: 29 Noiembrie 2012
Ultima actualizare:29 Noiembrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UPDATE 19.00 - Fostul deputat Alin Trăşculescu s-a predat, joi seară, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Fostul deputat PDL îşi va petrece următoarele 29 de zile în arest.

Tribunalul Bucureşti a judecat, joi, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de înlocuire a măsurii preventive a lui Trăşculescu, respectiv a interdicţiei de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor cu cea de arest preventiv.
    
Instanţa a admis solicitarea procurorilor, astfel că fostul deputat va fi cercetat în stare de arest.
    
Potrivit deciziei instanţei, măsura arestării preventive pentru 29 de zile se va lua din momentul încarcerării fostului deputat.
    
Decizia Tribunalului Bucureşti de joi nu este definitivă.

Ea poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Boureanu: Alin Trăşculescu este exclus de drept din PDL
    
Vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu a declarat joi, într-o conferinţă de presă la ARD, că fostul deputat democrat-liberal Alin Trăşculescu este exclus de drept din partid, urmare a deciziei instanţei de arestare a sa.
    
"Vom face ceea ce am făcut întotdeauna: vom aplica statutul şi legea. În situaţia arestării domnului Trăşculescu, acesta este de drept exclus din PDL", a declarat Cristian Boureanu.

Trăşculescu, acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani

Procurorii anticorupţie îl acuză pe Alin Trăşculescu de trafic de influenţă şi instigare la infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

Fostul deputat l-ar fi constrâns pe un om de afaceri să-i dea mai multe sume de bani în schimbul cărora i-a promis că va interveni pe lângă Ministerul Dezvoltării pentru a-i facilita o serie de contracte.

Pe 10 noiembrie,Trăşculescu a fost reţinut pentru 24 de ore după ce anchetatorii l-au prins în flagrant pe complicele său, Marian Calotă în timp ce primea 50 de lei de la denunţător.

Ulterior, Alin Trăşculescu a fost eliberat primind interdicţia de a părăsi ţara, în timp ce Marian Calotă a fost arestat pentru 29 de zile.

Săptămâna trecută, Alin Trăşculescu şi-a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din calitatea de parlamentar, pierzându-şi astfel imunitatea.Autor:
Flori Doman
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
29 Noiembrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza