Unul dintre suspecții arestați în Belgia, pus sub acuzare pentru asasinate teroriste

Procuratura din Belgia l-a pus sub acuzare pentru asasinate teroriste pe unul din suspecţii arestaţi.

Adăugat: 27 Martie 2016
Ultima actualizare:27 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Procuratura din Belgia l-a pus sub acuzare pentru asasinate teroriste pe unul din suspecţii arestaţi joi în legătură cu atentatele de marţi de la Bruxelles.

Presa speculează că ar putea fi omul cu pălărie şi haină albă care apare într-o imagine video pe aeroport, alături de alţi doi indivizi despre care se crede că sunt autorii sinucigaşi ai atacului.

31 de oameni, inclusiv atacatorii au murit în atentatele din capitala belgiană şi 340 au fost răniţi.

Autorităţile au cerut populaţiei să renunţe la manifestarea anti-teroristă, programată pentru astăzi, la Bruxelles, după ce ministrul de interne a spus că toate resursele poliţieneşti sunt angajate în anchetă.

Presa publică tot mai multe informaţii despre hibele sistemului belgian de securitate.

După ce iniţial au sfătuit populaţia, care urma să vină în Piaţa Bursei, locul de comemorare a victimelor atentatelor, să nu poarte genţi, ministrul de interne şi primarul Bruxellesului i-au anunţat pe oameni să nu organizeze un astfel de moment, de teama unor noi atacuri teroriste.

Manifestaţia ar fi avut drept scop tocmai să arate că belgienii nu se tem de atacurile teroriste, dând astfel satisfacţie jihadiştilor, spun ei.

A apărut într-o publicaţie belgiană un interviu al coordonatorului Uniunii Europene pentru lupta împotriva terorismului, belgianul Gilles de Kerchove.

El avertizează că noile tehnologii permit unui individ izolat să comită un atentat terorist de amploare.

Gilles de Kerchove s-a referit şi la securitatea centralelor nucleare de pe teritoriul Belgiei, spunând că se îndoieşte de capacitatea guvernului în materie de securitate cibernetică, de a putea preveni şi de a putea controla astfel de atacuri.

Încă o ştire publicată de toată presa belgiană arată semne de întrebare.

În timpul atentatelor de marţi sistemul de comunicare internă al poliţiei ar fi fost inutilizabil preţ de câteva ore, timp în care poliţiştii au comunicat prin aplicaţia What'sApp de pe Internet.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza