UNPR vrea prelungirea interdicţiei de vânzare a terenurilor către străini

UNPR solicită găsierea unei soluţii pentru prelungirea, cu cel puţin trei ani, a interdicţiei vânzării terenurilor agricole pentru cetăţenii străini.

Adăugat: 1 Iunie 2013
Ultima actualizare:1 Iunie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

UNPR va solicita o analiză riguroasă a Tratatului de Aderare a României la Uniunea Europeană pentru a identifica o modalitate de prelungire, cu cel puţin trei ani, a interdicţiei vânzării terenurilor agricole pentru cetăţenii străini nerezidenţi în România.

Această decizie a fost luată, sâmbătă, în cadrul reuniunii zonale a Uniunii Naţionale pentru Progresul României, pe regiunea 1 nord-est.

De asemenea, UNPR solicită şi sprijină un pact politic pe agricultură între toţi jucătorii politici actuali, fapt menţionat recent şi de comisarul Dacian Cioloş.

"UNPR, ca o parte a Alianţei de Centru-Stânga din USL, pe care o formează cu PSD, susţine măsurile de dezvoltare a agriculturii şi reafirmă susţinerea, în cadrul USL, a ministrului agriculturii Daniel Constantin", a precizat, într-un comunicat de presă, preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea.

În cadrul întâlnirii s-au dezbătut teme politice de actualitate, dar şi priorităţile actuale ale UNPR din domeniile agricultură, administraţie publică şi securitate naţională.

Politica agricolă comună va avea, din ianuarie 2014, mecanisme noi de aplicare, pe care UNPR, în cadrul USL, doreşte să le facă cunoscute fermierilor.

În cadrul întâlnirii s-a subliniat încă o dată sprijinul UNPR pentru dezvoltarea fermelor mici, necesitatea încurajării tinerilor în agricultură şi importanţa finanţării infrastructurii de irigaţii în România, informează Agerpres.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
1 Iunie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza