UNPR susţine Codul Penal dar "într-o bază de dezbatere"

Preşedinte al UNPR, Gabriel Oprea a declarat, sâmbătă, la Craiova, că susţine modificările Codului penal, însă este nevoie de o dezbatere publică pe această temă la care să participe toţi actorii implicaţi.

Adăugat: 10 Mai 2015
Ultima actualizare:10 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vicepremierul a adăugat că e nevoie de dezbatere parlamentară şi la legile numite generic "Big brother",

"Susţin modificările Codului penal cu toată certitudinea, bineînţeles într-o bază de dezbatere cu toţi actorii. Şi cu legile 'Big brother' am spus că este nevoie de dezbatere publică la care să participe actorii politici, partidele parlamentare, instituţiile şi la fel şi acum: trebuie să vină toţi actorii", a explicat liderul UNPR, citat de Agerpres.

Oprea  a mai arătat că UNPR susţine "tot ceea ce este pozitiv pentru Justiţie".

El a susţinut că în momentul de faţă România este un exemplu în Europa în ceea ce priveşte lupta anticorupţie şi întărirea instituţiilor statului.

"Sunt momente complicate, grele în actualul context, dar statul român dovedeşte seriozitate şi este din ce în ce mai mult respect faţă de România. Susţin tot ce înseamnă bună Justiţie şi întărirea statului român, seriozitate şi securitate", potrivit sursei citate.

Klaus Iohannis, în dezacord cu modificările la Codul penal

Amintim că vineri, într-o declaraţie de presă, preşedintele Klaus Iohannis a criticat modificările aduse Codul penal, calificându-le drept "neavenite"

Preşedintele a subliniat însă că lupta anticorupţie trebuie să continue în forţă.

"Aceste modificări propuse sunt neavenite. Am o părere foarte proastă despre aceste modificări, iar aceeaşi părere evident că o au şi alţii care au exprimat îngrijorările lor în spaţiul public. Deci nu sunt de acord cu ele, mai simplu", a spus preşedintele Iohannis.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
10 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza