UNPR speră că salariul minim va creşte în 2012

Delegaţia FMI a avut, vineri, o serie de întâlniri cu partidele parlamentare, printre care şi cu reprezentanţii Uniunii Naţionale pentru Progresul României, parteneri la guvernare.

Adăugat: 4 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:4 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Liderul UNPR, Cristian Diaconescu, a a declarat la finalul întîlnirii,  că două dintre măsurile propuse de partidul său, cea privind coşul de solidaritate şi taxa pe marile averi, au fost apreciate ca utile de reprezentanţii FMI.  

Potrivit preşedintelui de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, concluziile au fost că aceste proiecte sunt utile, iar în ceea ce priveşte coşul de solidaritate, proiect aprobat chiar de către guvern, acesta nu implică cheltuieli bugetare.

Cristian Diaconescu a subliniat şi faptul că se poate avea în vedere o eventuală creştere a salariului minim, începând cu al doilea semestru al anului 2012.

"Am convenit faptul că vom putea, în termeni de prudenţă, să avem în vedere o creştere a salariului minim, în a doua jumătate a anului viitor", a anunţat Diaconescu.

Acest lucru  se poate face doar după o analiză atentă, a subliniat Cristian Diaconescu.

"Am convenit faptul că acesta este un element important al politicii salariale, implicit al celei economice, şi din această perspectivă sigur vom putea în termeni de prudenţă să avem în vedere o creştere a salariului minim, această măsură putând fi luată însă numai cu considerarea unor termeni prudenţiali şi, evident, pe baza creşterii economice", a spus el.  
 
Este de menţionat că preşedintele de onoare al UNPR, Cristian Diaconescu, nu a dat cifre în această privinţă, cu cât ar putea creşte salariul minim.

Vestea bună a fost dată la finalul întânirii şi anume că nu va fi nevoie de noi măsuri de austeritate în ceea ce priveşte salariile şi pensiile în 2012.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
4 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza