UNPR şi-a lansat oficial candidaţii la alegerile locale

UNPR şi-a lansat sâmbătă, la Palatul Parlamentului, candidaţii pentru primării, consilii judeţene şi pentru posturile de consilieri locali, liderii partidului afirmând că obiectivul Uniunii este taxarea marilor averi.

Adăugat: 5 Mai 2012
Ultima actualizare:5 Mai 2012

Politica Romaneasca
Foto: Mugur Mihăiţă
trimite pe mail

În prezenţa preşedinţilor partidului  Gabriel Oprea, Marian Sârbu şi Cristian Diaconescu şi a celor circa 1.200 de delegaţi din întreaga ţară , UNPR şi-a lansat oficial candidaţii pentru alegerile locale din luna iunie.

Secretarul general al UNPR, Neculai Onţanu, a afirmat că taxarea averilor mari şi foarte mari rămâne una dintre priorităţile partidului.

Neculai Onţanu a precizat că taxarea marilor averi este un obiectiv cuprins şi în protocolul încheiat recent cu PSD, prin care UNPR sprijină guvernul USL.

Totodată, secretarul general al UNPR  a adăugat că adoptarea unei asemenea măsuri ar putea aduce miliarde de euro la bugetul de stat pentru salarii şi pensii.

"Pe lângă programe, UNPR are un atuu foarte important: oamenii. UNPR a dovedit că este un partid căruia îi pasă de problemele oamenilor şi este ataşat comunităţilor locale. Noi nu propunem candidaţi care îşi văd viitoarele funcţii ca pe o trambulină către altele, mai de vază; ba dimpotrivă, printre candidaţii noştri sunt oameni care sunt dispuşi să renunţe la mandatele de deputat sau de senator pentru unul de primar", a spus Onţanu.

La rândul său, preşedintele UNPR,  Gabriel Oprea,  a declarat că formaţiunea sa s-a constituit pe doi stâlpi: interesul naţional şi dialogul social.

Ţinta UNPR: intrarea în Parlament şi taxarea marilor averi

El a afirmat că Uniunea se află în faţa primului examen electoral şi că ţinta este intrarea în Parlament.

Preşedintele UNPR, Marian Sârbu, a precizat că, în momente de criză, UNPR nu s-a abătut de la valorile de centru-stânga şi s-a luptat pentru menţinerea pensiei minim garantate, alocaţiile pentru copii şi pentru contractul individual de muncă.

"Taxa pe marile averi, care a pornit de la UNPR, de la o idee susţinută ce cerbicie de Gabriel Oprea, arată că Europa, care foloseşte, în ultima perioadă, din ce în ce mai des, în mesajele electorale, acelaşi mesaj al redistribuirii veniturilor, se întoarce la stânga. Pentru că o diminuare atât de subtanţială din ultimii doi-trei ani a deficitelor a făcut şi mai grea viaţa oamenilor simpli", a adăugat Marian Sârbu.

Preşedintele Cristian Diaconescu
a anunţat că cea mai mare confirmare a ceea ce a însemnat UNPR în această perioadă a fost mâna întinsă de către cea mai mare putere a lumii şi mulţumirile aduse pentru ceea ce au făcut militarii români în teatrele de operaţiuni.

Printre cei care candidează din partea UNPR pentru primăriile municipii de reşedinţă de judeţ se află Dragu Nicolae (Călăraşi), Palaz Claudiu (Constanţa), Antonie Solomon (Craiova), Tudor Ciuhodaru (Iaşi) şi Ion Răducanu (Timişoara).

Printre cei care candidează în Bucureşti: Anghel Iordănescu pentru Primăria Generală, Neculai Onţanu, actualul edil al Sectorului 2 şi Corin Romanescu la Primăria Sectorului 5.

Pe lista candidaţilor progresişti se află şi Culiţă Tărâţă, candidat la preşedinţia Consiliului Judeţean Neamţ, şi Mircea Muntean la Hunedoara.

Lansarea candidaţilor UNPR - Galerie foto.

Foto: Mugur Mihăiţă; Grafică: Alice Vasiloiu


UNPR - slideshow dvd


Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Cătălin Purcaru
Adăugat:
5 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza