UNPR pune condiții PDL

UNPR condiționează încheierea unui protocol cu PDL, în vederea alegerilor locale, de revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior aplicării măsurilor de austeritate.

Adăugat: 6 Martie 2012
Ultima actualizare:6 Martie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

O altă măsură solicitată de către UNPR pentru a încheia un protocol cu PDL în vederea alegerilor locale vizează promovarea Legii privind taxarea averilor mari.

UNPR a anunțat, printr-un comunicat de presă, că reprezentanții săi au participat, marţi, la o întâlnire cu reprezentanţi ai PDL, în cadrul căreia democrat liberalii au propus încheierea unui protocol de susţinere reciprocă a candidaţilor la alegerile locale.

"UNPR a adus două amendamente, o decizie în acest sens din partea partenerilor fiind aşteptată în cursul zilei de mâine(n.r.miercuri). Primul amendament se referă la susţinerea şi promovarea de către PDL a Legii privind taxarea averilor foarte mari, proiect legislativ iniţiat de UNPR care poate aduce anual la buget circa 3 miliarde de euro. Al doilea amendament prevede revenirea salariilor bugetarilor la nivelul anterior aplicării măsurilor de austeritate imediat ce condiţiile economice vor permite acest lucru", se arată în comunicatul de presă al UNPR.

Președintele PDL, Emil Boc, declara anterior că partidul său a decis să încheie un protocol de colaborare cu UNPR.

Emil Boc preciza că cele două formaţiuni se vor susţine reciproc în alegerile locale şi că această decizie a fost luată ca urmare a relaţiei privilegiate dintre cele două partide.

"PDL a decis, având în vedere relaţiile privilegitate, să încheie un protocol de colaborare, de susţinere, nu alianţă electorală, cu UNPR, fiind mandatată conducerea partidului să finalizeze acest protocol, ca urmare a relaţiei privilegiate pe care o avem în actul de guvernare împreună cu partenerii de la UNPR", a declarat, duminică, Emil Boc.Autor:
Angela Bârgoan
Editor:
Angela Bârgoan
Adăugat:
6 Martie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza