UNPR, între PNL și PSD. Cu ce variantă merge în alegeri?

Conducerea UNPR caută mai bună opţiune privind eventuale alianţe, inclusiv cu PNL, dar ia în calcul şi varianta de a merge cu forţe proprii în alegerile parlamentare.

Adăugat: 27 Iunie 2016
Ultima actualizare:27 Iunie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Steriu, președintele UNPR
trimite pe mail

Liderul formaţiunii, Valeriu Steriu, nu exclude nicio formă de colaborare cu PNL sau PSD şi spune că, în perioada următoare, vor avea loc consultări atât în partid, cât şi în afara acestuia, pentru a alege calea pe care UNPR o va urma în toamnă.

"Am de confirmat mandatul colegilor pentru a negocia o formă care să obţină o maximizare. Este o perioadă care va însemna discuţii în forurile de decizie şi în partidul nostru şi în orice alt partid. Vom face şi sondaje de opinie în perioada următoare. Suntem la începutul unei astfel de decizii. Evident, am tatonat cu partenerii. Analizăm şi formele de a merge pe propriile picioare. Noi am trecut printr-un proces de fuziune, un proces lung, şi acest aspect îl studiem cu toată responsabilitatea", a spus Valeriu Steriu.

Vicepreşedintele PNL Cezar Preda susţine că formaţiunea sa nu este dispusă să formeze o alianţă cu niciun alt partid pentru alegerile parlamentare.

El spune că singura posibilitate de colaborare cu partidele de centru-dreapta, inclusiv cu UNPR, ar fi fuziunea prin absorbţie cu PNL.

"PNL nu face alianţe. PNL s-a constituit prin fuziunea a două partide mari, care au înţeles că drumul este simplificarea politicii româneşti, nu complicarea ei. Pentru noi nu există negocieri stil şantaj, obţineri de foloase viitoare, poziţionări cât mai bine. Pentru noi există o bătălie care trebuie dusă în doi pentru binele României: PSD - pe stânga, PNL - pe centru-dreapta", a spus Cezar Preda.

 Autor:
Radio România
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Iunie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza