UNPR iese de la guvernare dacă PSD schimbă Codul Penal

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că UNPR susţine consolidarea justiţiei şi a statului român şi nu poate fi de acord cu nici o încercare de distrugere a acestor doi piloni ai democraţiei.

Adăugat: 14 Iunie 2015
Ultima actualizare:14 Iunie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Gabriel Oprea, președintele UNPR
trimite pe mail

Vicepremierul Gabriel Oprea a anunţat astăzi că partidul pe care îl conduce, UNPR, va ieşi de la guvernare, dacă PSD va modifica pe ascuns în parlament Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

La emisiunea "După 20 de ani", difuzată la ProTV, Gabriel Oprea a declarat că UNPR susţine consolidarea justiţiei şi a statului român şi nu poate fi de acord cu nici o încercare de distrugere a acestor doi piloni ai democraţiei.

"Dacă cumva actuala coaliţie ar încerca să dărâme ceva din statul român, ne-a pierdut de partener şi i-am spus-o, inclusiv lui Victor Ponta şi vorbesc foarte serios. Nu sunt de acord cu astfel de modificări. Oricum, orice lege, orice cod, inclusiv acest Cod Penal normal că trebuie discutat, să existe o dezbatere publică cu toţi actorii. În schimb, dacă cineva, un grup vrea să-şi aranjeze anumite interese, nu sunt de acord cu acest lucru nici eu, nici partidul din care fac parte, UNPR-ul. Nu votăm aşa ceva", a spus Gabriel Oprea.

Declaraţiile liderului UNPR, Gabriel Oprea, vicepremier pe probleme de securitate naţională în Guvernul României, vin în contextul în care deputaţii din Comisia Juridică vor discuta, săptămâna viitoare, 22 de modificări la Codul Penal şi la cel de procedură penală.

Printre acestea este şi schimbarea modului în care se face arestarea preventivă, astfel încât această măsură să poată fi dispusă în baza unor dovezi temeinice, nu doar a unor suspiciuni rezonabile, cum prevede actuala lege.

UNPR va sprijini Guvernul Ponta și la o nouă moțiune de cenzură

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că, în cazul unei viitoare moţiuni de cenzură, în toamnă, la adresa guvernului, va avea aceeaşi poziţie ca şi cea exprimată la moţiunea din 12 iunie.

"Vom vota la fel, adică nu vom vota. Când spun că fac parte dintr-o coaliţie guvernamentală, nu pot să mă schimb de pe o zi pe alta. Ce am făcut acum voi face şi în toamnă. Vreau să ştiţi, dincolo de problemele din justiţie ale lui Victor Ponta, pe care va trebui să le rezolve ca orice cetăţean, când îl cheamă DNA-ul, Parchetul, sau oricine, Justiţia, trebuie să te prezinţi la Parchet, DNA, Justiţie, aşa face orice cetăţean, inclusiv cetăţeanul Ponta, şi vă asigur eu că va face treaba aceasta. Pe de altă parte, v-am spus, omeneşte, că pe Victor Ponta îl consider un premier tânăr şi un premier bun", a declarat duminică Gabriel Oprea, într-o emisiune la ProTV.

Liderul UNPR a adăugat că face parte dintr-o echipă guvernamentală pe care o sprijină.

"Şi care poate deveni, într-adevăr, şi mai bună, dacă sunt puţin mai inteligenţi şi se văd rezultatele mai bine şi mai repede", a declarat vicepremierul pe probleme de securitate naţională.

Alina Gorghiu a declarat, vineri, că PNL va mai depune o moţiune de cenzură în toamnă, care, cu siguranţă, va avea succes.

Acesta a susţinut că poziţia parlamentarilor PSD şi UNPR de a nu îşi exercita dreptul la vot reprezintă pentru PNL "lipsă de respect şi sfidare din partea lui Ponta şi a colegilor din PSD faţă de românii din ţară şi din străinătate".Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Alina Bordeiașu
Adăugat:
14 Iunie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza