Universitatea Naţională de Apărare a iniţiat verificarea tezei de doctorat a premierului

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" a iniţiat, prin intermediul Comisiei de Etică Universitară, verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă.

Adăugat: 19 Ianuarie 2022
Ultima actualizare:19 Ianuarie 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" a iniţiat, prin intermediul Comisiei de Etică Universitară, verificarea tezei de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, în urma acuzaţiilor de plagiat aduse de jurnalista Emilia Şercan, dar şi a solicitării în acest sens a prim-ministrului.

Emilia Şercan susţine că are dovezi care atestă că cel puţin 42 de pagini din totalul de 138 ale lucrării susţinute în anul 2003 sunt plagiate, dar şi că aceasta nu este un produs de cercetare ştiinţifică.

Nicolae Ciucă neagă acuzaţiile şi susţine că a întocmit lucrarea în concordanţă cu cerinţele legale existente în momentul respectiv.

Preşedintele Klaus Iohannis consideră corectă şi necesară decizia premierului Nicolae Ciucă de a solicita analizarea tezei sale de doctorat.

Administraţia Prezidenţială susţine că şeful statului îşi menţine poziţia reiterată în nenumărate declaraţii publice privind combaterea fenomenului plagiatului şi importanţa integrităţii academice.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
19 Ianuarie 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza