Uniunea Social Liberală trebuie să devină o alternativă la actuala putere

Preşedintii PSD şi PNL au semnat, sâmbătă, la Iaşi, protocolul Uniunii Social-Liberale la nivel judeţean iar la eveniment au participat peste 200 de invitaţi. Protocolul a fost semnat de preşedinţi PSD-PC Iaşi, Gheorghe Nichita şi Vasile Şalaru.

Adăugat: 26 Martie 2011
Ultima actualizare:26 Martie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Preşedintele social-democrat, Victor Ponta, a anunţat, sâmbătă că nu mai există nici o structură politică în PSD şi PNL care să colaboreze cu PDL.

 

 

 

"Oamenii aşteaptă de la noi ca USL să câştige alegerile ca să facă ceva anume. (...) Vor un altfel de guvern, un altfel de preşedinte, un altfel de administraţii locale, acolo unde este PDL", a afirmat liderul PSD.

 

 

 

El a susţinut că USL este o construcţie menită să demonstreze că există o alternativă puternică la actuala putere.

 

 

"Această construcţie a noastră este făcută în primul rând pentru cei din afara partidelor noastre, pentru a le arăta că există o alternativă puternică, pentru a distruge mitul că Băsescu şi PDL pot să cumpere voturi şi o să fure voturi încât nu o să avem ce să le facem", a mai spus copreşedintele USL.

 

 

 

Victor Ponta a precizat că a mai rămas de semnat protocolul de colaborare doar în Bucureşti, după ce alianţe similare au fost încheiate în toate judeţele.

 

 

 


"Protocoale, exact ca cel pe care l-am semnat astăzi, au fost semnate, dacă nu mă înşel, în toate judeţele. A rămas municipiul Bucureşti. Chiar săptămâna viitoare, cu ocazia dezbaterii bugetului municipiului Bucureşti, cred că este momentul în care PSD şi PNL trebie să dovedească că pot forma o alianţă corectă şi stabilă, o alianţă în favoarea bucureştenilor şi o alianţă care să oprească tendinţele doamnei Elena Udrea de a pune mâna şi pe banii Bucureştiului, aşa cum a pus mâna şi pe banii guvernului", a declarat Victor Ponta.

 

 

 

Obiective USL

 

 

 

Copreşedintele USL, Crin Antonescu, a explicat, la rândul său că unul dintre principalele obiective ale alianţei este îndepărtarea actualei puteri printr-o victorie electorală categorică.

 

 

 

"Cei care guvernează astăzi nu se mai ocupă nici cât o făceau până atunci de guvernarea ţării, ci se ocupă de Uniunea noastră. Nici armatele de propagandişti de ieri şi de azi ai regimului Băsescu nu şomează, ci şi-au găsit un nou câmp de lucru şi se ocupă de Uniunea noastră", a declarat Crin Antonescu.

 

 

 

Din  5 februarie 2011- PSD, PNL şi PC formează  au pus bazele alienţei Uniunea Social-Liberală.

 

 


     
Alianţa ar urma să funcţioneze până în 2020, iar cele trei formaţiuni politice  cele trei partide  vor participa pe liste comune la  alegerile  locale.Autor:
Raluca Daria Diaconiuc
Editor:
Petruţa Obrejan
Reporter:
Raluca Daria Diaconiuc
Adăugat:
26 Martie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza