Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri cere guvernului să nu majoreze preţul carburanţilor

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România consideră că o majorare a accizei la carburanţi ar putea aduce pierderi la bugetul de stat.

Adăugat: 9 August 2017
Ultima actualizare:9 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Reprezentanţii transportatorilor solicită Guvernului să nu adopte o astfel de măsură de la 1 septembrie 2017, se arată într-un comunicat al UNTRR.

"În cazul în care statul va majora acciza cu 38 de bani pe litrul de motorină şi benzină, transportatorii români care efectuează operaţiuni de transport internaţional vor fi obligaţi să alimenteze în afara ţării, iar prin reorientarea alimentării a doar 15 % din volumul actual de motorină vândut în România şi a scăderii cu acelaşi procent al alimentării cu benzina, se anulează orice câştig ipotetic al statului român!", se precizează în comunicat.

Potrivit UNTRR, în România, consumul anual de carburant este de aproximativ 7 miliarde litri, din care cinci miliarde de litri motorină şi două miliarde de litri de benzină.

Astfel, cei 38 de bani în plus la acciza actuală ar putea aduce statului 45,22 bani (acciza + TVA) pentru fiecare litru de motorină şi benzină, matematic suma colectată suplimentar însumând circa 3,16 miliarde, în condiţiile în care se va menţine nivelul consumului de motorină şi benzină.

  Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
9 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza