Uniunea Europeană dublează bugetul alocat cercetării agricole

Banii europeni vor putea fi folosiţi pentru tehnologizarea producţiei şi managementul resurselor naturale.

Adăugat: 3 Mai 2012
Ultima actualizare:3 Mai 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Europeana va dubla bugetul alocat cercetarii şi inovării în domeniul agricol, a anuntat la Cluj, comisarul european pentru Agricultura, Dacian Cioloş .

El a precizat că banii vor fi folosiţi pentru a tehnologizarea producţiei, managementul resurselor naturale şi dezvoltarea socială a comunităţilor .

Dacian Cioloş a mai declarat că Uniunea Europeana are nevoie în continuare de o politică agricolă comună, în conditiile în care, în ultima perioada, preţul alimentelor în spaţiul comunitar a crescut cu 50 la sută .  

Personalităţi de renume mondial din universităţi, de ştiinţe agricole şi medicină veterinară din opt ţări europene participă începând de joi la conferinţa despre viitorul agriculturii şi alimentaţiei din regiunea Dunării organizată de Consorţiul European al Universităţilor de Ştiinţele Vieţii din Centrul şi Estul Europei (CASEE).

Este pentru prima dată când o reuniune ştiinţifică pe probleme de agricultură sustenabilă şi producţie alimentară în zona dunăreană este organizată în România de către CASEE. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca este gazda acestui eveniment care se desfăşoară şi cu prilejul Târgului internaţional Agraria de la Complexul expoziţional Transilvania.

Comisarul Dacian Cioloş a susţinut în deschiderea lucrărilor conferinţa intitulată 'Politicile europene pentru o agricultură sustenabilă'.

Oficialul european a insistat în prezentarea sa asupra necesităţii unor schimbări majore în politicile agricole europene în contextul schimbărilor climatice, crizelor şi a necesităţii asigurării hranei pentru întreaga populaţie.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
3 Mai 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza