Uniunea Europeană de Radioteleviziune felicită Radio România pentru rezultate

Directorul general al Uniunii Europene de Radioteleviziune, Ingrid Deltenre, a felicitat Radio România pentru rezultatele înregistrate.

Adăugat: 13 Februarie 2013
Ultima actualizare:14 Februarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

De Ziua Mondială a Radioului, delegaţia oficială de la European Broadcasting, cea mai mare asociaţie a staţiilor publice de radio şi televiziune din Europa, s-a întâlnit la Bucureşti cu reprezentanţii Societăţii Române de Radiodifuziune şi cu cei ai TVR.  

Discuţiile dintre reprezentanţii instituţiilor au vizat rolul serviciior publice de radio şi televiziune, dar şi dezvoltarea relaţiei de colaborare cu EBU.

Directorul general al Uniunii, Ingrid Deltenre, a felicitat Radio România pentru rezultatele înregistrate.  

"Colaborăm strâns cu RADIO ROMÂNIA, dar şi cu TVR şi suntem informaţi cu privire la situaţia de aici. Ştim că radioul public funcţionează foarte bine. Este o sursă de încredere, puternică şi contribuie la diversitatea culturală. Vă felicităm pentru asta", a spus Ingrid Deltenre.  

Preşedintele director general al Radiodifuziunii Române, Ovidiu Miculescu, a afirmat că RADIO ROMÂNIA rămâne devotat serviciului public.  

"Întotdeauna este de preferat echilibrul, echidistanţa, măsura. Noi, radioul, suntem astăzi, iată, categoria premiantă. Performăm, gestionăm corect banii publici, suntem devotaţi serviciului public", a spus Ovidiu Minculescu.  

Situaţia din TVR a constituit un subiect aparte. Ingrid Deltenre a susţinut că postul public de televiziune ar trebui să urmeze modelul francez, unde mandatul pentru funcţia de conducere este de 6 ani.

În plus, a mai afirmat ea, schimbarea conducerii trebuie să se facă pe baza aptitudinilor profesionale şi nu în funcţie de orientarea politică.

Pe 13 februarie este marcată Ziua Mondială a Radioului, o sărbătoare instituită în 2012 de UNESCO în semn de preţuire pentru acest puternic vector de informaţie şi cultură.Autor:
Ioana Tănase
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
13 Februarie 2013
Ultima actualizare:
14 Februarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza