Uniunea Europeană combate finanţarea terorismului

Miniştrii europeni de externe au hotărât acordarea celor trei miliarde de euro promise refugiaţilor din Turcia, în condiţiile în care nu se ştie deocamdată de unde vor proveni aceşti bani.

Adăugat: 16 Ianuarie 2016
Ultima actualizare:16 Ianuarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Europeană va adopta luna viitoare măsurile de combatere a finanţării terorismului.

Decizia a fost luată ieri, la Bruxelles, de miniştrii europeni de finanţe.

Un alt subiect al reuniunii a fost acordarea celor trei miliarde de euro promise refugiaţilor din Turcia, în condiţiile în care nu se ştie deocamdată de unde vor proveni aceşti bani.

Acordarea celor trei miliarde de euro a fost decisă la ultimul summit de anul trecut, când Uniunea Europeană a anunţat că va acorda aceşti bani refugiaţilor din Turcia, în cadrul unui acord încheiat cu această ţară pentru ca Ankara să oprească afluxul de emigranţi spre continent.

Suma ar urma să vină, o parte, din bugetul Uniunii Europene şi, alta, din contribuţia statelor membre.

Ministrul german de finanţe Wolfgang Schaeuble a declarat că este nevoie de mai mulţi bani pentru criza refugiaţilor.

Italia spune însă că banii pot fi acoperiţi din bugetul comunitar.

"Italia nu blochează această acordare a celor trei miliarde. Noi spunem însă că această sumă poate fi acoperită pe deplin din bugetul Uniunii Europene şi nu este nevoie de contribuţia statelor membre. Vrem însă să discutăm cum sunt folosite resursele statelor membre", a spus Pier Carlo Padoan, ministrul italian de finanţe.

La finalul reuniunii, şeful Eurogrupului, Jeroen Dijsselbloem, a a anunat că, în februarie, minîştrii vor decideşii decisivi de urmat în lupta împotriva terorismului, dar măsuri precum îngheţarea bunurilor teroriştilor suspecţi ar putea fi aplicate mai rapid.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
16 Ianuarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza